Tänakilla lähes täydellinen aamu – Rovanperälle neljä pohja-aikaa putkeen

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ott Tänak karkasi lähimmiltä uhkaajiltaan lauantaiaamun erikoiskokeilla Argentiinan MM-rallissa.

Toyota-kuljettaja Tänak voitti aamun neljästä erikoiskokeesta peräti kolme. Lenkin päättäneellä kuuden kilometrin pikataipaleella Tänak jakoi kakkosajan.

Tänak johtaa kilpailua selvällä 42,2 sekunnin erolla Hyundain Thierry Neuvilleen, joka oli nopein 12. erikoiskokeella. Citroenin Kris Meeke pitää hallussaan kolmatta sijaa 52,3 sekuntia Tänakille jääneenä.

MM-sarjan kärkikuljettaja Sebastien Ogier putosi kärkikamppailusta lauantaiaamuna. Fordin mestaripilotti on kisassa viidentenä, mutta eroa kärkeen on kertynyt lähes kaksi minuuttia.

Esapekka Lappi menetti aikaa ulosajossa rallin pisimmällä erikoiskokeella. Hän ohjastaa Toyotaansa kahdeksannella tilalla. Fordin Teemu Suninen on yhdeksäntenä reilun kolmen minuutin päässä kärjestä.

Rallin superlupaus Kalle Rovanperä oli huikeassa vauhdissa lauantain neljällä ensimmäisellä pätkällä. 17-vuotias Rovanperä kellotti WRC2-luokan pohja-ajan jokaisella erikoiskokeella ja nousi luokkajohtoon. Rovanperä pitää WRC2-kärkisijaa hallussaan 23,6 sekunnin erolla Skoda-tallikaveriinsa Pontus Tidemandiin.

Lauantaina ajetaan vielä kolme erikoiskoetta huoltotauon jälkeen.