Kartturin väärä nuotti Lapin ulosajon syynä – ”Janne hyppäsi yhden rivin nuottivihkolla”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaiskuskien ongelmat jatkuivat Argentiinan MM-rallissa lauantain aamupäivän lenkillä. Jari-Matti Latvala keskeytti jo perjantaina ja lauantaina ongelmiin joutui Esapekka Lappi.

Pieksämäkeläinen ajoi ulos lauantaiaamun kolmannella erikoiskokeella ja menetti yli minuutin aikaa kärkeen nähden. Kun ajettuna on 12 erikoiskoetta, on Lapin sijoitus kokonaiskilpailussa kahdeksas. Eroa kisaa johtavaan tallikaveri Ott Tänakiin on kertynyt jo kaksi ja puoli minuuttia.

– Pätkällä oli paljon sumua, mutta ajaminen sujui hyvin ja rytmi oli loistava. Sitten oli yksi mutka, jossa nuotti tuli Jannelta (kartturi Ferm) väärin. Janne hyppäsi yhden rivin nuottivihkolla ja sen takia kuulin väärän nuotin, Lappi selvitti tilannetta.

– En pystynyt enkä ehtinyt reagoimaan yhtään. Vedimme noin 20 metriä tieltä ulos, mutta onneksi emme osuneet mihinkään ja pystyimme jatkamaan. Iskunvaimentaja meni kuitenkin tilanteessa takaa oikealta ja sen takia tuntui koko ajan rengasrikolta.

Lauantaina iltapäivällä Argentiinassa ajetaan vielä kolme erikoiskoetta. Kyseessä on samat pätkät kuin aamulla ja olosuhteet tulevat olemaan rajut. Lappi toivoo apuja myös sääolosuhteista.

– Toivottavasti keli on huonompi kuin koskaan. Silloin meillä on mahdollisuus tehdä nousua. Nyt olemme kyllä aika kaukana muista. Pitää kuitenkin muistaa, että minun päätavoite on kerätä oppia niin paljon kuin mahdollista, Lappi sanoi päivähuollossa.

Lue myös nämä