Tänak ja Latvala jatkavat kaksoisjohdossa Turkin MM-rallissa

Jari-Matti Latvala ja Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala pitävät hallussaan Turkin MM-rallin kärkisijoja, kun ajamatta on enää kolme erikoiskoetta. Tänak kukisti sunnuntaiaamun ensimmäisellä pätkällä Latvalan kahdella sekunnilla ja kasvatti kokonaistilanteessa johtomarginaalinsa 15,1 sekuntiin.

– Keskityn vain omaan hommaani. Näyttää, että Jari-Matti ei aio liikoja hidastella, Tänak naureskeli pätkän maalissa WRC All Liven lähetyksessä.

Tänakin on kuitenkin turha huolehtia suomalaisesta, sillä Toyota haluaa virolaiselle täyden pistepotin, koska Tänak on yhä mukana mestaruustaistelussa. Turhiin riskeihin ei ole varaa, sillä kaksoisvoitto olisi myös tallille erittäin tärkeä.

– Ihan varman päälle vedetään nyt. Varmasti tällä pätkällä voi tehdä kovan ajan Power Stagella, jos ottaa riskejä. Me halutaan nyt ajaa järkevästi, Latvala totesi Marmariksen erikoiskokeen maalissa.

Kolmantena rallissa jatkaa Hyundain uusiseelantilainen Hayden Paddon. Fordin Teemu Suninen on neljäntenä ja Hyundain Andreas Mikkelsen viidentenä.

Turkin rallissa on jäljellä vielä kolme erikoiskoetta. Kisan päättää Power Stage -erikoiskoe, jossa on jaossa ylimääräisiä MM-pisteitä viidelle nopeimmalle kuljettajalle. Power Stage on sama erikoiskoe kuin aamulla ajettu Marmaris.

Pohja-ajan 14. erikoiskokeelle ajoi ralli2-säännön turvin lauantain keskeytyksensä jälkeen jatkava Thierry Neuville. Eroa Sebastien Ogieriin tuli liki viisi sekuntia.

Turkin MM-rallin tilanne EK14/17 jälkeen:
 1. Ott Tänak   Toyota    3.39.37,9
 2. Jari-Matti Latvala Toyota    +15,1
 3. Hayden Paddon   Hyundai   +1.16,6
 4. Teemu Suninen   Ford     +3.32,0
 5. Andreas Mikkelsen Hyundai   +6.35,0
 6. Henning Solberg  Skoda WRC2  +12.14,0
 7. Elfyn Evans    Ford     +16.47,9
 8. Jan Kopecky    Skoda WRC2  +17.19,6 
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö