Hyundai-pomo kirosi takaiskuja – ”Tämä on enemmän kuin ihminen voi sietää”

Michel Nandan. Kuva: Helena El Mokni/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kärkimies Thierry Neuville lähti Turkin rallin toiseen ajopäivään lauantaihin kisan johdossa. Homma tyssäsi kuitenkin jo avauserikoiskokeelle, kun Hyundain eturipustus petti ja tuloksena oli keskeytys.

Neuvillen onneksi myös Fordin Sebastien Ogier keskeytti ulosajoon lauantaina. Toyotan Ott Tänak on puolestaan kiinni kolmannessa perättäisessä voitossa, mikä nostaisi virolaisen käytännössä tasoihin Neuvillen ja Ogierin kanssa MM-sarjassa.

– Olen todella pettynyt, että meidän piti keskeyttää. Me aloitimme päivän johtoasemassa ja olimme todella positiivisella fiiliksellä. Avauspätkää oli ajettu vain kahdeksan kilometriä, kun tuntui, että nyt on rengasrikko. Auto kääntyi todella hitaasti, Neuville selvitti.

– Yhtäkkiä konepelti alkoi heilua ja iskunvaimennin tuli läpi. Sen jälkeen tajusimme, että olemme isoissa ongelmissa. Pääsimme pätkän maaliin ja yritimme korjata autoa, mutta lopulta ei ollut mitään mahdollisuutta jatkaa. Olen todella pettynyt, mutta tämä on osa rallia. Nyt meidän pitää keskittyä sunnuntain Power Stageen ja yrittää saada maksimimäärä pisteitä.

Hyundai koki Neuvillen keskeytyksen ja Andreas Mikkelsenin teknisten ongelmien myötä ison takaiskun myös valmistajien MM-sarjassa.

– Meiltä todella vietiin tuuli purjeista tänään. Thierryllä oli jousitusvika jo avauspätkällä ja Andreaksella oli puolestaan vetoakselin kanssa murheita. Ralli ei ole mennyt meidän suunnitelmien mukaan, tallipomo Michel Nandan tuskasteli.

– Se että kaksi kuljettaparia tippuu kärkisijoilta yhden päivän aikana teknisten vikojan takia on enemmän kuin ihminen voi sietää. Onneksi Hayden (Paddon) on kiinni kolmannessa sijassa.

Lue myös nämä