Tänak ei pysty jatkamaan huomenna – ”Tällaista ralli välillä on”

Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan virolaiskuljettaja Ott Tänak keskeytti Portugalin rallissa jo ensimmäisellä todellisella erikoiskokeella perjantaiaamuna.

Tänak osui keskellä tietä olleeseen isoon kiveen, jonka myötä Yaris WRC:n jäähdytin meni rikki. Edellä menneet Sebastien Ogier ja Thierry Neuville olivat nostaneet isot kivenmurikat tielle sisämutkasta.

Järjestysmiehet eivät antanut yleisön siirtää kiviä pois ennen Tänakia. Heti virolaisen tärskyn jälkeen kivet kuitenkin siirrettiin takaisin ojaan. Tänak ei halunnut silti syyttää kisajärjestäjää keskeytyksestään.

– Tottakai tämä on iso pettymys. Tällaista ralli välillä on. Ei me enää voida asialle yhtään mitään, Tänak totesi Rallit.fille.

– Siellä oli monta kiveä tiellä. Oli aikalailla mahdoton välttää niitä. Ehkä niitä olisi voitu siirtää, mutta kuten sanoin, niin ei sille enää mitään voi, Tänak jatkoi.

Edellisessä Argentiinan MM-rallissa Tänak juhli voittoa ja nousi kamppailemaan Ogieria ja Neuvillea vastaan mestaruudesta. Portugalin keskeytys oli kuitenkin jättimäinen takaisku virolaisen mestaruushaaveille.

Tommi Mäkisen johtaman Toyotan rallitallin päivä oli synkkä, sillä myös Jari-Matti Latvala joutui keskeyttämään ajettuaan kiveen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat