Latvala epäilee ajotyyliään – ”Ajanko liian rajusti tällä autolla?”

Jari-Matti Latvala. Kuva: Aki Hietavala.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan kokeneen suomalaiskuskin Jari-Matti Latvalan surkea alkukausi sai jatkoa Portugalin MM-rallissa heti perjantaiaamuna.

Latvala osui kiveen ja jousitus meni rikki Yaris WRC:n oikeasta etunurkasta. Tuloksena oli jo kolmas perättäinen keskeytys.

– Se oli sellainen vasen-oikea -yhdistelmä ja minulla oli nuotissa, että urassa on kivi. Se tarkoittaa, että silloin pitää olla iskarit ylhäällä, eikä saa olla jarrulla. Auto meni kiven yli ja välittömästi napsahti jousitus rikki oikealta puolelta. Ei ollut mitään mahdollisuuksia jatkaa. Piti vaan ajaa auto parkkiin, Latvala summasi tapahtunutta Rallit.fille.

Edellisessä osakilpailussa Argentiinassa Latvala rikkoi moottorinsa vastaavanlaisessa tilanteessa. Toyotan tiimissä onkin ison palaverin paikka.

– Välillä sitä on epäonnea ja välillä onnea, mutta jos kaksi kertaa putkeen tulee tällainen juttu, niin se ei ole enää pelkkää huonoa tuuria. Nyt pitää kysyä, ajanko liian rajusti tällä autolla. Mikä on muuttunut viime vuodesta? Viime kaudella meillä ei näitä ongelmia ollut samojen osien kanssa, tuurilainen pohdiskeli.

– Pitää miettiä ja avoimesti keskustella tiimin sisällä, mitä asialle voi tehdä. Voidaanko osia esimerkiksi vahvistaa vai muutanko minä ajamista.

Latvalan lisäksi myös Toyotan virolaiskuski Ott Tänak joutui keskeyttämään, kun jäähdytin meni rikki. Suomalainen pääsee huomenna jatkamaan Ralli2-säännön turvin.

– Huomenna jatketaan. Onneksi nyt ei mennyt moottori. Päästään ajamaan ja se on tärkeää. Sitä juuri nyt tarvitsen ja kaipaan, Latvala päätti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat