Tallipomo Ogierin taktikoinnista: Yritimme saada edes jotain

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin tallipäällikkö Malcolm Wilson päätti ottaa kaikki konstit käyttöön, jotta tiimin mestarikuljettaja Sebastien Ogier olisi saanut mahdollisimman paljon MM-pisteitä sunnuntaina päättyneestä Ruotsin MM-rallista.

Ogier myöhästyi tarkoituksella kilpailun päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta saadakseen paremman lähtöpaikan. Aikasakon tuonut taktinen temppu onnistui, sillä Ogier oli päätöspätkän toinen Toyotan Esapekka Lapin jälkeen ja kuittasi neljä bonuspistettä.

– Koska meillä ei ollut mitään hävittävää, yritimme saada edes jotain. Sen vuoksi talli teki päätöksen viivästyttää Sebastienin lähtöä viimeiselle erikoiskokeelle, mikä antoi hänelle tasavertaisen mahdollisuuden saada pisteitä Power Stagelta, tallipäällikkö Wilson kertoi.

– Hän sai neljä lisäpistettä maailmanmestaruutensa puolustamiseen. Hänen toiseksi nopein aikansa osoitti, että meillä olisi ollut riittävästi vauhtia, mikäli olosuhteet eivät olisi olleet meitä vastaan.

Aikasakko pudotti Ogierin viimeiseltä pistesijalta 11:nneksi, mutta M-Sport taktikoi vielä aikasakolla Elfyn Evansin kymmenenneltä tilalta 14:nneksi. Näin ollen Ogier nousi lopputuloksissa kymmenenneksi, josta hän sai yhden MM-pisteen.

Kaikkiaan viisi pistettä Ruotsista kerännyt Ogier on MM-sarjassa toisena kymmenen pisteen päässä Hyundain Thierry Neuvillesta, joka voitti kauden toisen osakilpailun.

– Olen jo vuosia taistellut lähtöjärjestyssääntöjä vastaan. Tämä on MM-sarja, ja kaikki yrittävät tehdä parhaansa ja hyödyntää jokaisen mahdollisuuden saadakseen pisteitä, sanoi Ogier, joka putosi Ruotsin rallin kärkikamppailusta jo perjantaina kärsiessään ensimmäisestä lähtöpaikastaan.

– Power Stagella meillä oli sentään tilaisuus kerätä pisteitä. Olisin halunnut, että minulla olisi ollut realistinen mahdollisuus taistella voitosta tai edes palkintokorokepaikasta, mutta se oli mahdotonta, viisinkertainen maailmanmestari summasi.

Lue myös nämä