Quantcast

Tallipäällikkö Gardemeister: Voitosta lähdetään ajamaan

Eerik Pietarinen ja Juhana Raitanen. Kuva: TGS Worldwide tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kuudes ja kauden viimeistä edellinen osakilpailu ajetaan lauantaina Huittisten ja Sastamalan maisemissa. Toni Gardemeisterin luotsaama TGS Wordwide -tiimi starttaa SM-ralliin tiimipisteiden kärkipaikalta.

TGS Wordwide -tiimi suuntaa Enset SM-ralliin seitsemän kuljettajan voimin. Tiimipäällikkö Toni Gardemeisterilla on syytä hymyyn, sillä TGS Wordwide patsastelee ennen Sastamalan SM-rallia tiimien mestaruuspisteissä kärjessä.

– Hyvissä asemissa lähdetään tiimin osalta kohti viikonloppua. Yritetään saada jopa lisää kaulaa aikaiseksi, tai ainakin puolustaa johtoasemaa. Voitosta lähdetään ajamaan. Tiimipisteistä ajaa tässä kilpailussa ensimmäistä kertaa myös Samuli Vuorisalo R2-luokan puolella, joten tiimiedustus on kaikin puolin kunnossa, kertoo Gardemeister.

Pietarinen voitto mielessä Sastamalaan

TGS Wordwide tiimin väreissä Sastamalassa kisailevat Eerik Pietarinen, Kristian Kiviniemi, Ville Pynnönen, Marko Mänty, Pasi Lyytikäinen, Henrik Pietarinen ja Samuli Vuorisalo. Tuusulalainen Eerik Pietarinen suuntaa viikonloppuun SM1-luokan reilussa johdossa ja Suomen MM-rallin WRC2-luokan voitto taskussaan.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään viikonloppuun. Tulee varmasti taas kova kilpailu, paljon hyviä kuskeja mukana. Keskiviikkona ajettiin aamusta ja aamupäivästä testejä, auto tuntuu todella hyvältä ja kaikki on valmista kilpailua varten, Pietarinen, 24, kommentoi.

Pietarinen on jo karistanut Neste Rallin voittoisat pölyt mielestään ja lähtee kohti kuudennetta SM-rallia puhtaalta pöydältä.

– Uusi kisa ja uudet haasteet. MM-rallista tuli hyvin kilometrejä, mutta nyt on taas kokonaan uusi kilpailu edessä. Voittoa lähdetään totta kai hakemaan, mies summaa.

Lyytikäinen palaa ralliteille ulosajon jälkeen

SM1-luokan Pasi Lyytikäinen joutui ripustamaan hetkeksi ajohaalarin syrjään heinäkuussa Autoglym-rallissa sattuneen rajun ulosajon seurauksena. Pöytyäläinen toivoo heinäkuun ulosajon mörköjen jo kaikonneen ja aikoo siivittää menopelinsä lauantaina maaliin kymmenen parhaan joukossa.

– Tässä on ollut pieni ajotauko ja vähän rajumpi ulosajo sitä ennen. Sen näkee sitten kisassa, jäikö mitään mörköjä ulosajosta – testeissä en ainakaan mitään huomannut, Lyytikäinen sanoo.

SM1-luokassa niin ikään ajava Kristian Kiviniemi odottaa jo innolla lauantain kilpailustarttia. Kiviniemi, 25, ajoi ulos Suomen MM-rallissa, mutta miehen mukaan ajopeli on saatu taas entistä ehompaan kuntoon Jyväskylän jäljiltä.

– Kaikki tuntuu toimivan hyvin, ei paina mikään Neste Rallin jäljiltä. Itselleni sopii hyvin, jos täällä on isoa ja nopeaa tietä, sen parempi mitä enemmän sellaista. Kolmen joukkoon olisi hyvä päästä, katsotaan miten lähtee ykköspätkän jälkeen rullaamaan, Kiviniemi miettii.

Ville Pynnönen, 21, suuntaa Sastamalaan hakemaan ennen kaikkea lisää kokemusta ja nousemaan lauantain päätteeksi autosta entistä nopeampana kuljettajana.

– Tämänkin viikonlopun teemana on olla koko ajan olla nopeampi ja parempi kuski. Maaliin pääseminen on toki ensimmäinen tavoite. Yritetään saada hyvä fiilis päälle ja ehjää ajoa, toivoo Pynnönen.

Enset SM-ralli starttaa lauantaiaamuna kello 10.01 ja päättyy lauantai-iltana.

Lue myös nämä

  • Uusimmat