Tähtikuskilla tuli kiire MM-rallista synnytyssaliin – ”Olin onnekas”

Hyundai-kuljettaja Thierry Neuvillen viime viikonlopun pettymys vaihtui nopeasti valtavaan onneen.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville koki valtavan kolauksen Kreikan Akropolis-rallissa. Belgialainen ajoi kilpailun kärjessä osuttuaan kovaa kuoppaan, joka hajotti hänen autostaan jousituksen ja pakotti keskeytykseen.

Voitto olisi pitänyt Neuvillen tiukasti kiinni tämän kauden maailmanmestaruustaistossa. Keskeytys käytännössä tarkoitti sitä, että häneltä jää uran ensimmäinen MM-titteli saamatta tälläkin kaudella.

Neuvillen keskeytys tapahtui lauantaina, mutta hän jäi ajamaan vielä sunnuntain erikoiskokeet. Samaan aikaan hänen kotonaan oli niin sanotusti jännät paikat, sillä hänen puolisonsa Deborah oli viimeisillään raskaana.

Neuville riensi kisan jälkeen pikaisesti kotiin ja pääsi todistamaan toisen lapsensa syntymää. Luca-poika näki päivänvalon maanantaina, vain vuorokausi Akropolis-rallin päättymisen jälkeen.

– Olin onnekas, että ehdin ajoissa avustamaan synnytyksessä. En malta odottaa, että pääsen tuomaan hänet ensimmäiseen ralliinsa, Neuville iloitsi perjantaina sosiaalisessa mediassa.

Neuvillen mukaan perheen uusin tulokas ja hänen puolisonsa voivat hyvin.

Neuvillella on ensi kaudesta sopimus Hyundain WRC-tallin kanssa. Belgialaistähti vihjaili Akropolis-rallin jälkeen, ettei hän välttämättä jatka täysipäiväistä uraansa ensi kauden jälkeen.

– Vuonna 2024 olen mukana, mutta vuodesta 2025 en ole varma, Neuville paljasti Belgian yleisradioyhtiön RTBF:n haastattelussa.

– Minulla on yhä motivaatiota jatkaa, koska jopa tällaisena viikonloppuna (Akropolis-rallissa) minulla on hauskaa ajaessani. Mutta joudun olemaan paljon poissa kotoa perheeni luota. Ajoittain se vaatii veronsa, mutta nautinto ja motivaatio ovat säilyneet, hän puntaroi.

Lue lisää: MM-rallitähti vihjailee lopettamisella – ”Ensi vuonna olen mukana, mutta sitä seuraavasta en ole varma”

Katso alta Kreikan Akropolis-rallin kooste.

Lue myös nämä