Quantcast

Suorassa lähetyksessä heitetty haaste johdatti Janni Hussin rallin huippuluokkaan Heikki Kovalaisen rinnalle – ”Ikuisesti kiitollinen”

Janni Hussilla on edessään debyytti rallin SM-sarjassa, kun kauden toinen osakilpailu ajetaan lauantaina Kuopion ympäristössä.
Janni Hussi ja Heikki Kovalainen
Janni Hussi ja Heikki Kovalainen. Kuva: Secto Automotive
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hussi lukee tänä vuonna nuotteja entiselle F1-kuljettajalle Heikki Kovalaiselle, joka kerää kokemusta kotimaisista ralliteistä. Japanin rallisarjan mestaruuden viime vuonna voittanut Kovalainen ja Hussi kilpailevat SM1-luokassa Skoda Fabia R5 -autolla.

SM-kauden avanneessa Tunturirallissa Kovalainen kilpaili kokeneen nuotinlukijan Miikka Anttilan kanssa. Kuopion SM-rallista eteenpäin Hussi istuu Kovalaisen rinnalla.

– Tämä on ensimmäinen SM-rallini ja myös ensimmäinen talviralli. En ole ollut koskaan lumi- tai jääpinnalla kyydissä, Hussi kertoo Secto Automotive Labs -tallin tiedotteessa.

Hussilla on kokemusta kartanlukijan tehtävistä vain kahden rallin verran. Suomalaislupaus Sami Pajari haastoi Radio Suomipopin juontajana työskentelevän Hussin suorassa lähetyksessä kartturikseen yhteen kisaan. Pajari ja Hussi kilpailivat yhdessä lopulta Lahti Historic -rallissa ja Utena-rallissa Liettuassa.

”Optimitilanne”

Lajiin hurahtanut Hussi pääsee nyt kartuttamaan kokemusta kotimaan huippuluokassa.

– Olin valmistautunut, että pääsen satunnaisesti johonkin kyytiin ”reenaamaan”. En olisi uskonut, että näin pääsen rallia jatkamaan. Tämä on optimitilanne, että oikeasti pääsen harjoittelemaan ja kilpailemaan koko kauden. Vain tekemällä oppii ja olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta, Hussi sanoo.

– Olen myös Samille ikuisesti kiitollinen, että hän tutustutti minut näin hienoon lajiin.

Kovalaisen ja Hussin yhteistyö pyörähti tällä viikolla kunnolla käyntiin. Alkuviikosta nuotin tekoa harjoiteltiin siviiliautolla Etelä-Suomessa, ja torstaina oli vuorossa ensimmäinen kunnon testipäivä Kuopion seudulla.

Videosulkeisia

Lisäksi Hussi on urakoinut videosulkeisten parissa.

– Sain käyttööni kaikki nuotitusvideot Rovaniemen rallista, missä Heikki oli Anttilan Miikan kanssa. Lisäksi minulla on incar-videot pätkistä. Tein kotona omaa nuottia videoiden perusteella ja lopuksi luin niitä incar-videoihin. Pääsin näin vertaamaan omaa lukemista Anttilan tekemiseen, Hussi selvittää.

– Videoiden välityksellä pystyy harjoittelemaan ihan hyvin, vaikka eihän se sama asia ole kuin kovassa vauhdissa autossa. Sain kuitenkin pohjaa työhöni, ja Heikin tapa tehdä nuottia tuli tutuksi.

Hussilla on vahva luotto, että yhteistyö sujuu luistavasti Suomussalmen kuljettajaässän kanssa.

– Muutamia uusia nuotteja on tullut, mutta ei liikaa uutta. Meillä synkkaa Heikin kanssa älyttömän hyvin. Meillä on hauskaa yhdessä ja tietysti kyselen Heikiltä kaikenlaista autoista ja yritän imeä tietoa sekä oppia kovan luokan rattimieheltä.

– Olen varma, että tästä kaudesta tulee hieno ja hauska. Molemmat kehitymme ja opimme. Katsotaan, mihin matka vie, Hussi sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat