Roope Korhonen on nollannut ison pettymyksen – asetti kovan tavoitteen SM-ralliin

Laukaalaisen rallilupauksen Roope Korhosen debyyttikisa rallin SM-sarjan kuninkuusluokassa oli suuri pettymys.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Korhonen ja kartanlukija Anssi Viinikka jäivät tammikuussa ajetussa Rovaniemen SM-rallissa täysin ilman pisteitä. Kaksikko täräytti ulos molempina ajopäivinä, mutta virheistä on otettu opiksi.

– Rovaniemen SM-avaus meni penkin alle ja siitä olemme ottaneet opiksi. Nyt olemme taas vähän kokeneempia kuin Rovaniemelle lähtiessämme. Toivotaan, että Kuopiossa menisi ralli hieman paremmin, Korhonen sanoo.

– Viime vuonna ajoimme samassa rallissa WRC3-luokan autolla tiukan kisan jälkeen luokkavoittoon, joten rallista on hyvät muistot. Kuopion seudulla on paljon korkeuseroja ja nyppyjen ylityksiä, mutta tykkäsin ajaa niitä teitä.

Kuopiossa Korhonen ja Viinikka tähtäävät SM1-luokassa kolmen parhaan joukkoon. SM-avauksen tapahtumat on analysoitu ja Rovaniemeltä saatu kokemus on otettu matkaan mukaan.

– Toivotaan, että reitillä olisi viime vuotta enemmän teknistä, kapeampaa ja tarkemmin ajettavaa tietä. Olen aikaisemmin ollut kyseisellä tietyypillä aina vahva. Katsotaan, miten kovaa kaverit lähtevät lauantaina rallia ajamaan. Tavoitteena on ehjä kisa ja kolmen nopeimman joukossa maaliin, Korhonen kertoo.

Korhosen, 24, valmistautuminen rallin SM-sarjan toiseen osakilpailuun on sujunut suunnitellusti. Korhonen lähtee reitille tutulla Volkswagen Polo GTI R5 -autolla.

– Viime viikonloppuna toimimme Pololla kansallisessa rallissa etuautotehtävissä. Sain siitä nuotilla ajettuna tärkeitä testikilometrejä alle, ja onhan se aina erilaista ajaa suoraan nuotista testiä, kun hinkkaa edestakaisin samaa tietä koko päivän. Se on etenkin tässä vaiheessa ajajauraa tärkeätä, kun autoomme ei tarvitse säätömuutoksia miettiä, Korhonen summaa.

– Tässä kolmen viikon tauon aikana olen käynyt hiihtelemässä ja tehnyt nuottitreeniä Anssin kanssa. Torstaina ajetaan vielä Kuopion suunnalla testiä. Sen jälkeen kaikki on valmista viikonloppua varten.

Lue myös nämä

  • Uusimmat