Quantcast

Ott Tänak tuonut johtajuutta WRC-talliin – ”Emme ole koskaan saaneet sellaista palautetta”

Virolaiskuski Ott Tänak sai kohtuullisen startin uudelle rallikaudelle pari viikkoa sitten Monte Carlossa.
Richard Millener ja Ott Tänak
Richard Millener ja Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak kurvaili ikonisessa kisassa viidenneksi. Eroa kärkeen tuli reilut kaksi ja puoli minuuttia. Menoa hidasti lauantain ohjaustehostinvika, eikä vuoden 2019 maailmanmestari ollut vielä muutenkaan täysin sinut Puma Rally1 -auton kanssa.

M-Sport Fordin tiimiin reilun viiden vuoden tauon jälkeen palannut Tänak on antanut tärkeää palautetta brittitiimin kilpurista.

– Hänen palautteensa autosta on ollut erittäin hyvää. Meidän pitää tehdä lisää töitä, jotta saamme säädöt sopimaan hänelle paremmin, tallipäällikkö Richard Millener sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Ott on täysin erilainen kuski verrattuna niihin, joiden kanssa olemme työskennelleet ja kehittäneet autoamme. Saamme palautetta, jota emme ole koskaan ennen saaneet. Palautteeseen pitää tietenkin vastata. Osan asioista voimme ratkaista heti, toinen osa taas vaatii pidempiaikaista suunnitelmaa.

M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson uskoo, että brittitiimi pystyy loihtimaan Tänakin autoon lisää vauhtia hyvinkin nopeasti. Wilsonin mukaan kyse on enemmänkin säätöpuolen yksityiskohdista kuin isommista päivityksistä. Wilsonia ilahduttaa, että tallilla on pitkästä aikaa selkeä ykköskuski.

– Se (Tänakin läsnäolo tiimissä) on saanut kaikki seisomaan asennossa. Jo heti ensimmäisissä testeissä Greystokessa kävi ilmi, että meillä on taas johtaja. Hän tiesi heti, mitä haluaa. Nyt me teemme sitä kohti töitä ja kaikki myös haluavat homman toimivan, Wilson sanailee.

Ruotsin MM-ralli ajetaan ensi viikolla. Selvää on, että sekä Tänak että M-Sport odottavat Uumajan seudun lumirallista Monte Carlon rallia parempaa tulosta.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat