Suomessa WRC-paluun tekevälle Craig Breenille tunteikas voitto klassikkokisassa – ”Mandy todella katsoi meitä pilven reunalta”

craig breen
Craig Breen tyylitteli voittoon Ypres-rallissa. Kuva: Ypres Rally
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-rallissa Hyundain WRC-tiimissä ajava irlantilainen Craig Breen voitti perinteikkään Ypres-rallin Belgiassa. Breen selvitti 23 erikoiskoetta ja liki 280 ek-kilometriä 45,7 sekuntia nopeammin kuin toiseksi sijoittunut Kevin Abbring. 

Sekä Breen että niin ikään MM-sarjassa ajanut hollantilainen Abbring kurvailivat belgialaisilla asvalttiteillä Volkswagenin Polo R5:lla. Saksalaismerkin juhlat täydensi isäntämaan Kris Princen, joka jäi voittajasta 58,7 sekuntia.

Breen omisti voittonsa viime viikonloppuna Irlannin kansallisen rallisarjan kilpailussa Donegal-rallissa henkensä menettäneelle Manus Kellylle. Myös Breen ajoi Donegal-rallissa.

– Ypres-rallin 2019 voittajat! Mandy todella katsoi meitä pilven reunalta tänä viikonloppuna, Breen twiittasi.

MM-sarjassa takavuosina kilpaillut belgialaiskonkari Freddy Loix näytti, että ajotaitoja löytyy edelleen. Loix oli Skodalla kisan neljäs, mutta eroa kärkeen muodostui liki kolme minuuttia.

Ypres-ralli kisasi myös MM-sarjassa kolmantena oleva Thierry Neuville. Belgialaistähti oli odotetusti nopein 12 erikoiskoetta käsittäneessä Masters-sarjassa.

Ypres-rallissa on nähty takavuosina myös suomalaisvoittajia. Vuonna 1984 voittoa juhli Henri Toivonen Porsche 911:llä, mutta seuraavaa ykköstilaa piti odotella vuoteen 2012, kun Juho Hänninen vei kisan Skoda Fabia s2000:lla.

Tänä vuonna neljänneksi ajanut Loix on voittanut Ypres-rallin peräti 11 kertaa. Voittajien listalta löytyvät myös Kris Meeken, Massimio Biasionin ja Walter Röhrlin nimet.

Lopputulokset Renties Ypres Rally:
1. Craig Breen Volkswagen 2.27.52,1
2. Kevin Abbring Volkswagen +45,7
3. Kris Princen Volkswagen  +58,7
4. Freddy Loix Skoda    +2.49,9
5. Davy Vanneste Volkswagen +3.32,8
6. Matt Edwards Ford    +4.20,3
7. Tom Cave Hyundai    +5.16,4

Lue myös nämä