Mitä ihmettä? Sebastien Loeb kansallisessa kisassa vasta neljäntenä

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb ei malta pysyä poissa rallin MM-sarjasta. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-tiimissä tällä kaudella valikoiduissa osakilpailuissa ajava yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb pitää tänä viikonloppuna ajovirettä yllä Ranskan kansallisen sarjan kilpailuissa Terre du Haut-Var -rallissa.

Loeb on Etelä-Ranskassa soralla ajettavassa rallissa ensimmäisen ajopäivän jälkeen vasta neljäntenä. Ranskalaisikoni ajaa Hyundain R5-luokituksen autolla ja edellä on vain yksi saman luokituksen Skoda. Sen lisäksi Loebia nopeampia ovat olleet kärkisijoja hallussaan pitävät  Lionel Baud sekä Thibault Durbec, jotka ajavat Citroenin vanhalla DS3 WRC:llä.

Ei Loebin vauhti kuitenkaan mihinkään ole kadonnut. Haguenaun ässä piiskasi i20 R5:n kuudella ek:lla viidesti selvään pohja-aikaan. Toisella pätkällä Loeb kuitenkin Hyundain takapään tukivarsi meni rikki, mikä vei aikaa minuutin ja 20 sekuntia. Ilman tätä takaiskua Loeb johtaisi yli minuutilla kilpailua.

– Me olimme hyvässä vauhdissa ek1:llä, vaikka putsasimme tietä, mutta sitten kakkospätkällä tukivarsi meni rikki, vaikka emme osuneet mihinkään. Me teimme korjaustöitä ja pääsimme lenkin maaliin. Ajoimme jopa pohjat kolmospätkälle, Loeb twiittasi aamupäivän pätkien jälkeen.

– Ajoimme kolmet pohjat reilulla erolla, vaikka meillä oli viitospätkällä rengasrikko. Nyt ajaminen sujuu hyvällä rytmillä ja auto on huippuiskussa. Minulla on myös täysi luotto nuotteihin, jonka myötä voin puskea täysillä, Loeb jatkoi iltapäivällä.

Loeb ajoi iltapäivän lenkillä pohja-aikoja 15 sekunnin marginaalilla, joten ranskalaismestari ajanee ilman murheita voittoon huomenna, kun edessä on vielä neljä pikataivalta.

 

Rallye Terre du Haut-Var, tilanne 6/10 erikoiskokeen jälkeen:
1. Lionel Baud Citroen DS3 WRC 40.43,8
2. Thibault Durbec Citroen DS3 WRC  +10,7
3. Matthieu Margaillan Skoda Fabia R5 +15,9
4. Sebastien Loeb Hyundai i20 R5   +19,7
5. Thomas Baudoin Citroen C3 WRC   +49,9
6. Dominik Dinkel Hyundai i20 R5   +1.28,2

Lue myös nämä

 • Uusimmat