Suomen rallin testeissä rajusti ulos ajanut Hayden Paddon ei lannistunut – ”WRC-urani ei pääty näin”

Hayden Paddon
Hayden Paddon. Kuva: Helena El Mokni/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden 2018 päätteeksi rallin MM-sarjasta työttömäksi jäänyt Hayden Paddon yritti tehdä paluuta WRC-auton rattiin Suomen osakilpailussa. 

Paddonin ja kartanlukija John Kennardin unelma Suomen MM-rallista meni kuitenkin puihin kisaa edeltävissä testeissä, jossa Ford Fiesta WRC meni pahaan kuntoon rajussa ulosajossa.

M-Sportin tiimi vahvisti Suomen rallissa, ettei Paddonin kisaviikon maanantaina sattunut ulosajo johtunut kuljettajan virheestä. Nyt uusiseelantilainen tekee rajusti töitä, jotta saisi uuden tilaisuuden vielä tämän kauden aikana.

– Olimme suunnitelleet, että ajamme nuotituksen, vaikka onnettomuus tapahtui. Minulla tuli kuitenkin tilaisuus istua alas yhteistyökumppaneiden kanssa kotimaassani, joten hyppäsi heti koneeseen. Olen valmis ajamaan ihan minkä tahansa rallin loppukaudesta. Haluan vain näyttää kykyni, Paddon sanoo Autosportin verkkosivuilla.

– Olin jo lähellä paluuta Suomessa ja se sattui todella paljon, kun en voinut ajaa kilpailua. Minun WRC-urani ei pääty näin. Rehellisesti sanottuna en ole koskaan ajanut näin hyvin tai ollut näin hyvässä kunnossa fyysisesti, Paddon vakuuttelee.

 

 

Tallipomo Richard Millener vahvisti Jyväskylässä, että myös M-Sportin puolesta ollaan valmiita tarjoamaan Paddonille auto, jos vain budjettia löytyy.

– Teemme kovasti töitä, että Hayden saisi ajaa toisen rallin jossain vaiheessa tällä kaudella. On vielä aikaista sanoa, tapahtuuko se. Siksi hän on nyt kotona juttelemassa yhteistyökumppaneiden kanssa, Millener sanoi Rallit.fille.

Millenerin mukaan Paddonin testeissä sattunut ulosajo oli onnettomien sattumusten summa.

– Haydenin juttu oli todella suuri pettymys. Videoiden perusteella se ei ollut missään nimessä hänen virheensä. Siellä oli tiellä kivi, joka oli noussut ylös. Se oli keskellä sokeaa mutkaa. Hän ei ajanut mitenkään tyhmästi, eikä leikannut liikaa. Se vain nyt tapahtui. Yhdeksän kertaa kymmenestä noissa tilanteissa auto pyörähtää ehkä kerran tai tuloksena on vain spinni. Nyt tapahtui melkein pahin mahdollinen, Millener summasi.

Paddon on ajanut tällä kaudella kilpailuja kotimaassaan. Sen lisäksi mies on mukana uudessa rallicrossin TitansRX-sarjassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat