Quantcast

Miksi Sebastien Loeb ei aja MM-rallissa, jonka hän on voittanut peräti yhdeksän kertaa?

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-talli vahvisti aiemmin tällä viikolla, että Sebastien Loeb ei kilpaile kahden viikon kuluttua ajettavassa Saksan MM-rallissa.

Hyundai-kuljettajista Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen ja Dani Sordo ajavat pisteistä Saksan asvalttiosakilpailussa. Loeb on sivussa kuten hän oli myös viime viikonlopun Suomen rallista.

Monet odottivat Loebin kisaavan Saksassa, sillä hän on kilpailun ylivoimaisesti menestynein kuljettaja. Saksa järjesti ensimmäisen kerran MM-osakilpailun vuonna 2002, jolloin Loeb aloitti huikean voittokulkunsa Mosel-jokilaakson maisemissa. Loeb on voittanut kilpailun peräti yhdeksän kertaa.

Loeb on asvalttikisojen spesialisti, mutta toisaalta ranskalaiskonkarin poissaololle on täysin looginen selitys.

– Saksan ralli ei ole ollut meille missään vaiheessa vaihtoehto useiden syiden vuoksi, mutta lähinnä kyse on olosuhteista, Loeb selvittää.

Loeb on ajanut tällä kaudella viisi MM-rallia ja hän on MM-pisteissä vasta sijalla 11 muiden WRC-kuljettajien takana. Tämä tarkoittaa sitä, että hän joutuisi starttaamaan kisaan kaukaa kärkikuljettajien takaa. Ranskalaismestarilla olisi surkein lähtöpaikka, sillä Saksassa asvalttiteille nousee paljon likaa jokaisen auton jälkeen.

– Talli päätti ottaa Saksaan Andreaksen, joka on ajanut kaksi hienoa kisaa Italiassa ja Suomessa ja jolla on hyvä lähtöpaikka. Tuemme täysin tätä valintaa, Loeb kertoo.

Loebin odotetaan ajavan kauden viimeisen MM-rallinsa lokakuun loppupuolella Kataloniassa. Yhdeksänkertainen maailmanmestari voitti Espanjan osakilpailun viime vuonna Citroenin WRC-kalustolla.

Katso alta kooste Suomen MM-rallin viimeisen erikoiskokeen tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,274750″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat