Quantcast

Suomen MM-rallin luokkavoittajalta tyly summaus lajin luonteesta – ”Tätä ralli on, 90 prosenttia ajasta sieltä ja syvältä”

WRC3 suomi
WRC3-luokassa nähtiin suomalaisjuhlat Jyväskylässä. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan tuore mestari Emil Lindholm todisti taitonsa myös Suomen MM-rallissa.

Lindholm kurvaili WRC3-luokan ylivoimaiseen voittoon ja oli kaikista saman luokituksen autoista kolmanneksi paras Teemu Sunisen ja Mads Östbergin jälkeen.

– Ensimmäinen voitto tässä luokassa on tietenkin upea juttu. Kerrankin saimme koko kisan ajettua puhtaasti läpi, Lindholm huokaisi.

Vaikka vyöllä on uran ensimmäinen SM-titteli kuninkuusluokassa, on 25-vuotiaan kuljettajan viime vuosiin mahtunut myös heikompia jaksoja.

– Hienoa, että vihdoin on tullut voittojakin. Aika pitkään on ollut vaikeampaa. Tätä ralli on, 90 prosenttia ajasta on monesti sieltä ja syvältä, mutta sitten tulee onneksi näitä onnistumisen hetkiä myös, Lindholm muistutti.

Lindholm taisteli kisan puoliväliin saakka Sunista ja Östbergia vastaan, mutta tyytyi lopulta varmistelemaan ykköstilaansa omassa luokassaan.

– Teemu ja Mads menivät kovaa. En tiedä, olisiko päästy maaliin, jos olisimme heidän linjojansa ryteikköön eilen seuranneet. Jo perjantaina oli paljon kiveniskuja, joista kuitenkin selvittiin. Se on aina vähän tuuripeliä, mutta oli jo aikakin, että tuuri on meidän puolellamme.

Ensi vuoden osalta Suomen mestarin suunnitelmat ovat vielä täysin auki.

– En rehellisesti sanottuna tiedä ensi vuodesta. Ajatus on, että rallia ajetaan, mutta se että missä luokassa ja missä päin maailmaa, sitä en tiedä. Oma halu on ajaa WRC2-luokassa MM-sarjaa. Se on tavoite, mutta katsotaan, miten se toteutuu vai toteutuuko ollenkaan, Lindholm pyöritteli.

WRC3-luokassa toiseksi ajoi Mikko Heikkilä, joka oli Lindholmin jälkeen myös SM-sarjassa hopealla. Lauri Joona varmisti Suomelle kolmoisvoiton luokassa.

Katso alapuolelta WRC3-luokan parhaat palat Suomen MM-rallin päätöspäivänä. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389283″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat