Quantcast

Suomalaislupaus ajanut rallin MM-sarjassa kahdessa eri luokassa podiumille tällä kaudella

Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Honza Fronek
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauri Joonan debyyttikilpailu nelivetoisella R5-luokituksen autolla Jyväskylän MM-rallissa sujui mallikkaasti. WRC3-luokan lopputuloksissa 24-vuotias sastamalalainen oli kolmas.

Uransa toiseen Jyväskylän MM-ralliin startanneelle Lauri Joonalle kisa oli erityinen, olihan tuoreen kaksivetoisten Suomen mestarin käskytettävänä nyt ensi kertaa nelivetoinen R5-luokan kilpuri.

Printsport Racing -tiimin Skoda Fabia R5 -auto, jolla Joona ja kartturi Mikael Korhonen osallistuivat Jyskälään, toimi koko kisan moitteettomasti. Varman ajon taktiikan kisaan laatinut Joona oli asettanut tavoitteeksi maaliin pääsyn, ”muutaman hyvän pätkäajan” ja sijoituksen luokan puolivälissä. Nämä tavoitteet ylittyivät reilusti.

– Meni kyllä paremmin kuin oletettiin. Ihan mahtava oli vetää kunnon nelivetotykillä. Päästiin loppuvaiheessa hyvin vauhtiin ja saatiin hyvä ajorytmi. Alun varovaisuuden jälkeen saatiin jo hyviä erikoiskoeaikojakin, kertoi Joona.

WRC3-luokkaan starttasi 14 autokuntaa, ja ensimmäisen ajopäivän jälkeen Joona oli jo hienosti kuudentena. Lauantain aikana sijoitus nousi yhdellä, ja kun sunnuntaina muutaman edellä olevan kilpailijan kisa keskeytyi Ruuhimäen legendaariselle erikoiskokeelle, nousi Joona tuloslistalla kolmanneksi. Yleiskilpailussa Joona ja Korhonen olivat sijalla 13.

– Tosi hyvä fiilis. Ei kyllä löydy mitään negatiivista tästä kisasta, kaikki toimi ja nautittiin joka sekunti täysillä. Ja saatiin roppakaupalla oppia ”nelikon” käsittelyssä. Iso kiitos Printsportille ja kaikille kumppaneille, jotka mahdollistivat tämän kisan, iloitsi Joona kisan maalissa.

19 erikoiskoetta sisältänyt Sorateiden Grand Prix oli nimensä veroinen ja legendaariset pikataipaleet saivat Joonalta vilpittömät kehut.

– Tosi hienoa, kun on paljon porukkaa reitin varrella, se tuo kyllä ihan omanlaista fiilistä. Päijälä oli kyllä parhain pätkä, nautittiin sen hienoista hyppyreistä, hehkutti Joona.

Kiireisen rallikuljettajan kisakausi jatkuu kahden viikon päästä Espanjassa, jossa Joona hyppää takaisin kaksivetoisen Ford Fiestan rattiin kilpailemaan kauden viimeisistä junioreiden MM-sarjan (JWRC) pisteistä. Ennen kauden päätöstä Joona on sarjassa neljäntenä. Kauden avauksessa Kroatiassa Joona ajoi kolmanneksi, joten hänet on nähty tällä kaudella kahden eri WRC-luokan palkintokorokkeella.

– Hyvillä mielin lähdetään ensi viikonloppuna Espanjaan. Ensin ajetaan vähän testiä, sitten nuotitellaan ja loppuviikosta on sitten kisa. Siellä on jaossa tuplapisteet, joten yritetään saada sieltäkin hyvää tulosta.

Katso alapuolelta WRC3-luokan parhaat palat Suomen MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389283″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat