Teemu Asunmaalla selitys katkeralle ulosajolle: Kuulin nuotin väärin

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Honza Fronek
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan pronssimitalisti Teemu Asunmaa keskeytti Suomen MM-rallin kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella sunnuntaina. 

Ennen keskeytystään Asunmaa oli WRC3-luokan neljänneltä sijalta. Asunmaan ja kartanlukija Marko Salmisen Skoda Fabia lipsahti ulos tieltä Ruuhimäen pätkällä. Kaksikko kuitenkin selvisi rytäkästä ehjin nahoin. 

– Ymmärsin nuotin väärin. Luulin, että oltiin menossa loivan mutkan jälkeen suoralle, mutta oltiin jo siinä suoralla ja jarrutus seuraavaan mutkaan jäi viime tippaan. Autoon ei tullut pahasti vaurioita, vaihdettiin kaksi tukivartta ja ajettiin pätkältä pois, Asunmaa selvitti kisan jälkeen. 

Kauden todennäköisesti viimeinen ralli muodostui Asunmaalle pettymykseksi. Alavutelainen kärsi kisan aikana myös flunssasta, mikä osaltaan vaikutti vireystilaan.

– Viikonloppu kokonaisuudessaan ei oikein sujunut, ja se kulminoitui ulosajoon. Ajo ei tuntunut kulkevan, ja olotila ei ainakaan auttanut asiaa. Hankala sanoa, kuinka paljon se lopulta vaikutti, Asunmaa summasi.

– Katsotaan seuraavalla kerralla uudelleen. Kiitokset yhteistyökumppaneille ja tiimille mahdollisuudesta ajaa täällä, harmi että tällä kertaa meni näin. Pitää purkaa kilpailun jälkeen jonkin verran sitä, miksi jäätiin tietyillä osuuksilla ja tietyillä osuuksilla oltiin väliaikojen mukaan hyvässä vauhdissa.

Asunmaan rallikausi jatkuu vielä Skoda Fabia Rally2 Kitin kehitystyön merkeissä. Tarkempaa aikataulua ei kuitenkaan ole vielä tiedossa.

– Mahdollisesti jotain tapahtuu, mutta suunnitelmat ovat vielä hieman auki. Se selviää lähiaikoina. Evolla tuskin ajetaan enää tänä vuonna, kilpailukausi alkaa olla pulkassa.

Katso alapuolelta WRC3-luokan parhaat palat Suomen MM-rallista. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389283″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat