Suomalaiskuskin kaudelle upea päätös MM-rallin yhteydessä – ”Ihan helvetin hieno fiilis”

Teemu Sillanpää ja Markus Manninen
Teemu Sillanpää ja Markus Manninen. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Markus Manninen ja kartanlukija Teemu Sillanpää päättivät rallikautensa juhlatunnelmiin Italiassa.

Manninen ja Sillanpää kilpailivat Monzan MM-rallin yhteydessä GR Yaris Rally Cupin pisteistä. Suomalaispari oli menettänyt edellisessä osakilpailussa mahdollisuudet henkilökohtaisiin mestaruuksiin, mutta Monzassa oli vielä panoksena tiimien mestaruus.

Mannisen vauhti kiihtyi kisan edetessä. Tuloksena oli lopulta viides sija, eikä viimeiseen palkintokorokepaikkaan jäänyt eroa kuin 18 sekuntia.

– Ajollisesti tuntui ihan hyvälle. Toisella pätkällä tuli tehtyä turhia virheitä – tulin vähän liian räyhäkkäästi neulansilmiin ja siellä tuli otettua takkiin aika pirusti. Kolmas vuoristopätkä meni jo paremmin, Manninen kertasi.

Kilpailun viimeiset erikoiskokeet kurvailtiin Monzan legendaarisen moottoriradan alueella. Manninen laittoi nilkkansa suoraksi ja antoi jälleen hyvät näytöt taidoistaan.

– Ensimmäisellä Monzan pätkällä vedimme komeat pohjat. Veto ei tuntunut mitenkään erityiseltä, mutta hyvinhän tuo näytti menevän, Manninen myhäili.

Kisan jälkeen Mannisen edustama HMI-talli jännitti pitkään virallisia tuloksia. Lopulta talli sai tiedon, että se oli voittanut ensimmäistä kertaa ajetun sarjan tiimimestaruuden.

– Ihan helvetin hieno fiilis, Manninen hehkutti kuultuaan mestaruudesta.

– Tuossa jo vähän tuuleteltiin, mutta nyt voidaan oikeasti juhlia. Lähdimme hakemaan mestaruutta tästä kisasta ja sieltä se nyt tuli.

Mannisen ensimmäinen kausi Italiassa ei tuonut henkilökohtaista mestaruutta, mutta tärkeää kokemusta asvaltilla ajamisesta kertyi rutkasti. Toijalalaisen kausi jäi reilusti plussan puolelle.

– Edelliseen kisaan saakka meillä oli saumat mestaruuteen saakka. Mutta näin käy välillä, eikä näille voi mitään. Kaikkiaan kaudesta jäi positiivinen fiilis.

Mannisella on alustavia suunnitelmia seuraavalle kaudelle, mutta mitään ei ole vielä lyöty lopullisesti lukkoon.

– Olemme hieman miettineet, jos tulisimme takaisin tänne ensi kaudella. Keskustellaan vielä tiimin kanssa, miten saamme asiat etenemään. Sen lisäksi katsomme, mitä muuta voisimme ajaa ensi vuonna, Manninen valottaa.

Katso alta kooste Monzan MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ ap mute floating=”2″ ]

Lue myös nämä