Quantcast

Suomalaiskuskilla tärkeä ralli Italiassa – ”Täydet saumat voittaa mestaruus”

Markus Manninen
Markus Manninen. Kuva: Toyota Motor Italia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Markus Manninen ja kartanlukija Teemu Sillanpää jahtaavat huippusijoitusta viikonloppuna ajettavassa Citta di Modena -rallissa Italiassa.

Manninen on kilpaillut tällä kaudella saapasmaassa GR Yaris Rally Cupissa, jossa suomalaisella on vastassa kovia paikallisia kuljettajia. Manninen on sarjan pisteissä seitsemäntenä, mutta edellä olevat kuskit ovat ajaneet yhden osakilpailun enemmän kuin toijalalainen. Loppupisteistä pudotetaan kauden heikoin tulos pois.

– Tähtäämme ihan kärkeen. Meillä jäi edellinen kisa väliin, joten meidän pitää saada hyvät pisteet kahdesta jäljellä olevasta rallista. Siten meillä olisi täydet saumat voittaa sarjan mestaruus, Manninen kertoo.

GR Yaris Rally Cupin kilpailijoilla on käytössään samanlaiset Toyota-kilpurit, joten ratkaiseva tekijä löytyy ratin ja penkin välistä. Manninen on tehnyt tämän kauden kahdessa kilpailussaan vaikutuksen paikalliseen ralliväkeen hyvällä asvalttivauhdillaan.

Citta di Modena -rallin kilpailukeskus sijaitsee Maranellossa aivan Ferrarin museon vieressä. Asvalttierikoiskokeet kulkevat puolestaan Modenan ja Maranellon eteläpuolella.

– Luotamme siihen, että nämä tiet sopivat meille oikein hyvin. Tiet ovat ajettavampia, eivätkä aivan niin teknisiä kuin edellisissä kisoissa, Manninen sanoo.

– Tiestö on videoiden perusteella nopeaa. Edellisessä kisassa meillä jäi eroa kärkeen 15 sekuntia ja silloin kilometrejä ajettiin enemmän. Nyt pitää todellakin olla hereillä. Erojen tekeminen voi olla haasteellista, kartturi Sillanpää jatkaa.

Modenan rallissa riittää panosta, sillä kilpailusta jaetaan tuplapisteet. Kisa käynnistyy lauantai-iltana yhdellä erikoiskokeella, loput kuusi pätkää paahdetaan sunnuntaina.

– Lauantaiaamun testipätkä vedetään läpi niin monta kertaa kuin on mahdollista, jotta saamme hyvän tuntuman asvaltilla ajamiseen. Räkäistään shakedownilla rukkaseen ja lähdetään vetämään, Manninen naurahtaa.

– Yritetään olla hereillä heti kisan alussa, ettei uneksita ensimmäisillä pätkillä. Viime kisasta jäi hieman hampaankolon, joten nyt petrataan siitä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat