Quantcast

Suomalaiskuskien WRC-tiimi joutunut tekemään kovia päätöksiä

Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa kilpaileva M-Sport-talli on joutunut turvautumaan irtisanomisiin koronaviruksen aiheuttaman kilpailutauon vuoksi.

MM-sarja on ollut tauolla maaliskuun puolivälissä ajetusta Meksikon osakilpailusta lähtien. Paussi on iskenyt kovaa Fordeilla kilpailevaan M-Sportiin, jolla ei ole takanaan autonvalmistajan tehdastukea kuten sen kilpailijoilla Hyundailla ja Toyotalla.

Koronan vuoksi M-Sportin kilpakalustolle ja huoltopalveluille ei ole ollut kysyntää.

– Liiketoimintamme on riippuvainen asiakkaistamme rallin ja rata-autoilun parissa. Toimintaa ei ole ollut, joten tällä tilanteella on ollut merkittävä vaikutus liiketoimintaamme, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener kertoo Rallit.fille.

M-Sportin Esapekka Lappi kertoi heinäkuussa mietteitään kauden jatkosta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,344805″ ap mute]

 

Tauon aikana M-Sport on joutunut tekemään lomautusten lisäksi myös irtisanomisia. DirtFish-sivuston mukaan M-Sport on irtisanonut kaikkiaan 63 työntekijää. Vain pieni osa henkilökunnasta on jatkanut työskentelyä esimerkiksi tulevien autojen suunnittelun parissa.

– Lomautusten ansiosta olemme pystyneet pitämään liiketoiminnan pystyssä ja suojelemaan useita työpaikkoja. Mutta nämä ajat ovat olleet poikkeuksellisen ankaria, minkä vuoksi meidän on pitänyt tehdä hankalia päätöksiä ja irtisanomisia turvataksemme yhtiön tulevaisuuden, Millener toteaa.

Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen edustaman M-Sportin taloudellinen tilanne on ollut vuosia tapetilla. Millener toivoo, että M-Sport selviää koronakriisistä ja pystyy jatkamaan toimintaansa MM-erikoiskokeilla.

– Tällä alalla ei pysty antamaan mitään takeita, mutta tavoitteenamme on olla mukana rallin MM-sarjassa kaudella 2021 ja myös sen jälkeen, Millener sanoo.

Rallin MM-sarja jatkuu syyskuun alussa Viron sorakilpailulla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat