Suomalaiskuski teki huikean nousun MM-rallissa

Hyundain Emil Lindholm ja kartanlukija Reeta Hämäläinen nousivat perjantaina Keski-Euroopan MM-rallissa WRC2-luokan kärkeen.
Emil Lindholm
Emil Lindholm
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lindholm teki komean nousun, sillä torstain kahden pätkän jälkeen hän oli luokassaan sijalla 11. Perjantain erikoiskokeilla Lindholm vetäisi kärkeen ja saapui iltahuoltoon 14,9 sekunnin johtoasemassa ennen Tshekin Erik Caisia.

Perjantaina sekunneista kamppailtiin haastavilla erikoiskokeilla Tshekissä.

– Aika moneen muuhun rallipäivään verrattuna tämä oli varsin erilainen rallipäivä. Loppu viimein meiltä onnistunut päivä. Ajoin aamun ensimmäisen erikoiskokeen omasta mielestäni varovasti, mutta kellotimme pohja-ajan. Toki pidonvaihtelut erikoiskokeilla olivat tänään niin järjettömiä, että ylimääräiseen yrittämiseen ei olisi ollut varaa. Ei näistä erikoiskokeista olisi hyökkäämällä selvinnyt, Lindholm kertoi tiedotteessaan.

– Lähdimme aamun ensimmäiselle lenkille vain yksi varapyörä mukanamme, joten ajoin jokaiseen oikealle kääntyneeseen mutkaan niin, että rengas ei varmasti osu mihinkään. Kerran osui hennosti, mutta onneksi vain vanteeseen.

Lindholmin mukaan Hyundain i20 N Rally2 -auto toimi hienosti perjantain kuudella erikoiskokeella. Myös rengasvalinnat osuivat nappiin.

– Yritettiin ajaa koko päivä tasaisen kovaa kieli keskellä suuta, ja siinä me myös onnistuimme. Iltapäivän lenkillä meillä oli yksi pieni pulma, joka jonkin verran hidasti vauhtiamme.

Ralli jatkuu lauantaina, jolloin erikoiskokeita ajetaan Saksassa ja Itävallassa. Päivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta.

– Tiesimme, että tänään tämä ralli vasta toden teolla alkoi. Meillä ei ole etuautoja käytettävissämme, joten emme tiedä, missä mutkassa on mutaa ja minkä verran. Kärkeen täällä tähdättiin ja huomenna puolustetaan ykköspaikkaamme samalla tavalla kuin se tänään hankittiin: mutka ja pätkä kerrallaan, ja tarkasti, Lindholm sanoi.

Katso alta kooste perjantai-iltapäivän tapahtumista Keski-Euroopan MM-rallissa.

Lue myös nämä