Kalle Rovanperän ainoa haastaja myönsi kipeän tosiasian

Toyotan Elfyn Evans joutui perjantai-iltana myöntämään kipeän tosiasian. Keski-Euroopan MM-rallin ratkaisu on hyvin saatettu jo nähdä.
Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans.
Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä löi muille luun kurkkuun perjantaina jo aamusta lähtee musertavan ylivoimaisessa johtoasemassa kohti lauantaita.

Mestaruustaistelun ainoa haastaja, tallikaveri Elfyn Evans ei pystynyt missään vaiheessa vastaamaan suomalaisen hämmentävän kovaan vauhtiin ja eroa kaksikon välillä on yötauolle lähdettäessä jo musertavat 47,2 sekuntia.

Evans on rallissa nyt kolmantena edellään Hyundain Thierry Neuville.

Evans myönsi yötauolle lähdettäessä ihan suoraan, että paljoa ei ole enää tehtävissä.

– Tuollaista eroa ei voi enää ajamalla ottaa kiinni, Evans myönsi.

– Hän on tehnyt uskomattoman hyvää työtä tänään. Hän otti lähtöpaikastaan kaiken irti, mutta paljon muutakin. Hän teki loistavaa työtä, enkä vain pysynyt millään hänen vauhdissaan. Jatkamme taistelua tietysti edelleen ja pyrimme pääsemään takaisin Thierryn (Neuville) edelle, Evans suunnitteli.

Olosuhteet Keski-Euroopan rallissa eivät muutu helpommiksi lauantainakaan, eikä edes auton säädöillä pysty hirveästi kaventamaan eroa muihin.

– Totta kai aina voi kaikkea muuttaa, mutta näissä oloissa sitä vain haluaa mahdollisimman ennalta-arvattavan auton. Balanssia on vaikea löytää, sillä joillekin toisille pätkille haluaa jotain erilaista, Evans mietti.

Rallia on vielä paljon jäljellä ja mitä vain voi sattua. Evansin suunnitelma on selvä. Hän yrittää ajaa mahdollisimman hyvin ja katsoa sitten mihin se riittää.

– Se on mielestäni ainoa järkevä juttu, mitä nyt voit tehdä, hän sanoi.

– Hän on ajanut todella hyvin ja emme ole pystyneet vastaamaan hänen vauhtiinsa. Totta kai hän on hyötynyt myös lähtöpaikastaan, mutta sanoisin, että hänen vauhtinsa oli vielä sitäkin parempaa. Jos realistisesti ajatellaan, niin emme pysty vastaamaan hänen vauhtiinsa, mutta meidän pitää silti koittaa tehdä vain parhaamme ja ajaa mahdollisimman hyvä ralli, Evans linjasi.

Huomenna lauantaina Keski-Euroopan MM-rallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Voit katsoa Keski-Euroopan MM-rallin toisen ajopäivän parhaat palat alta.

Lue myös nämä