Quantcast

Suomalaiskuski mukaan uuteen rallicross-sarjaan – ”Uskon, että tästä tulee iso juttu”

Viime vuonna rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarjan Supercar Lites -luokan mestaruuden voittanut Tommi Hallman kilpailee tänä vuonna uudessa rallicrossin Nitro RX -sarjassa.
Tommi Hallman
Tommi Hallman. Kuva: Ville Hallman
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kuopiolainen Tommi Hallman, 21, teki viime vuonna suomalaista rallicross-historiaa, kun hänestä tuli Pohjoismaiden mestaruussarjan RallyX:n historian ensimmäinen suomalaismestari.

Hallman nousi heti tulokaskaudellaan Supercar Lites -luokassa mestariksi ylivoimaisen esityksen päätteeksi, voitettuaan seitsemästä osakilpailusta neljä. Tänä vuonna Hallman kilpailee uudessa rallicross-sarjassa, yhdysvaltalaistaustat omaavassa Nitro RX:ssä.

– Mietittiin monia vaihtoehtoja, mutta loppujen lopuksi tämä oli aika selkeä valinta. Nitro RX on uusi sarja, jossa lajin näyttävyys on viety vielä entistäkin kovemmalle tasolle, Hallman taustoittaa.

Nitro RX -sarjan ensimmäiset kilpailut ajettiin viime vuonna lähinnä testimielessä Supercar-luokan kalustolla, mutta toden teolla uusi sarja tekee hyppäyksen lajin kansainvälisten sarjojen harvalukuiseen joukkoon tänä vuonna, kun pääluokka siirtyy kilpailemaan uusilla täyssähköautoilla ja mukana nähdään myös NEXT-luokka, jossa Hallman kilpailee sarjan Euroopan osakilpailut suomalaisen SET Promotion -tiimin väreissä.

– Kausi käynnistyy Englannin Lydden Hillistä viikko ennen juhannusta. Sen jälkeen kisataan heinäkuun lopulla Ruotsissa ja elokuun lopulla Suomen KymiRingillä. Jokainen viikonloppu sisältää kaksi osakilpailua, Hallman kertoo.

NEXT-luokassa kilpaillaan Lites-kalustolla, joka on tuttu aiemmilta vuosilta niin rallicrossin MM-sarjasta (RX2) kuin myös RallyX-sarjasta. Samaisen luokan autolla Hallman kilpaili menestyksekkäästi myös viime vuonna ja selvää on, että tuttu auto helpottaa melkoisesti kauteen ja uuteen sarjaan valmistautumista. Auton niksejä kun ei tarvitse enää opetella.

– Odotan innolla, että pääsen taas ratin taakse. Radat tulevat olemaan varmasti tosi makeita isoine hyppyreineen. Toivottavasti on kovatasoinen porukka viivalla, olisi hienoa päästä vääntämään oikein tosissaan ja se kehittäisi myös tulevaisuutta ajatellen. Mestaruutta lähdetään tietysti hakemaan, se on ollut meillä aina tavoitteena kaikessa mihin ollaan lähdetty, Hallman korostaa.

Talvitauon aikana Hallmania ei olla radalla nähty, mutta ajotuntumaa on toki pidetty yllä simulaattorin avulla. Hallman sanoo, että vaikka kilpailutuntumaa ei juurikaan viime vuoden ”kapinoiden” jälkeen ole, niin kauden avaukseen Englantiin voi lähteä kuitenkin luottavaisin mielin.

– Olen yleensä saanut ”tatsin” takaisin nopeasti, Hallman vakuuttaa.

Kolme kilpailuviikonloppua kolmella eri radalla ja yhteensä kuusi osakilpailua. Tälläisen kansainvälisen kilpailupaketin kasaan saaminen on Hallmanin mukaan vaatinut taustavoimilta ison määrän töitä.

– Nyt alkaa olla hieno fiilis, kun ensimmäinen kisa lähestyy. Onhan se jännittävää lähteä sarjaan, joka rantautuu nyt ensimmäistä kertaa Eurooppaan. Kaikki on uutta. Ei oikein tiedä mitä odottaa, mutta ehdottomasti positiivisin fiiliksin lähdetään kauteen. Crossi on aina ollut showlaji ja Nitro on tuonut siihen vielä vähän amerikkalaista värikynää mukaan. Uskon, että tästä tulee iso juttu, Hallman hehkuttaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat