Quantcast

Neljä podiumia neljään MM-ralliin – espanjalaiskonkari on korvaamaton keikkakuski WRC-tallille

Hyundain WRC-tallissa valikoituja MM-ralleja ajava Dani Sordo on suorittanut kovalla tasolla viime aikoina.
Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Edellisestä neljästä MM-rallistaan Sordo on saalistanut saman määrän palkintosijoja. Sordo oli kolmas sekä viime kauden lopulla Kataloniassa ja Monzassa kuten myös tämän kauden avauskisoissaan Portugalissa ja Sardiniassa.

Reilu viikko sitten tullut kolmas tila Välimeren saarelta ei miehen omien sanojen mukaan ollut mitenkään erityinen suoritus.

– Ei se ollut fantastinen veto, minusta ihan normaalia suorittamista. Dani Sordo ei ollut siellä täydellinen. Se vaatisi, että olisin vähintään toinen, Sordo naureskeli Dirtfish-sivuston mukaan.

– Loppujen lopuksi tein kuitenkin hyvää työtä tiimin eteen. Saimme hyvät pisteet ja kun Toyotat keskeyttivät sekä kolmas niistä oli takanani, niin saimme parhaat mahdolliset pisteet kerättyä.

Kantabrialainen on Hyundain leirissä erittäin arvostettu ja tärkeä palanen. Itse asiassa kahden ajamansa kisan jälkeen Sordon pistekeskiarvo on korealaisvalmistajan kuskeista kaikkein korkein. Sordo on kerännyt 17 pistettä kisaa kohti, kun taas viisi rallia ajaneella MM-sarjan kakkosella Thierry Neuvillella keskiarvo on 13 ja Ott Tänakilla 12,4 pistettä.

Sordoa pitää kuitenkin verrata nuoreen Oliver Solbergiin, joka jakaa kolmatta autoa espanjalaisen kanssa. Solberg on ajanut kolme rallia ja kerännyt kahdeksan pistettä eli vain 2,7 pistettä kisaa kohti. Hyundain leirissä varmasti toivotaan, että myös Solberg yltäisi parempaan suorituskykyyn, sillä valmistajien MM-sarjassa tulee muuten noutaja jo hyvissä ajoin Toyotaa vastaan.

Sordon on määrä ajaa enää muutama MM-ralli tällä kaudella. Espanjalainen on sanonut, että hänen ohjelmaansa kuuluvat enää Kreikan ja Katalonian osakilpailut. Nähtäväksi kuitenkin jää, tuleeko Sordolle lisää kisoja loppukaudesta, jos Solbergin suoritukset jatkuvat vaisuina.

Vaikka Sordolla on kasassa vain kolme MM-rallin voittoa, kertoo jotain miehen uskomattoman tasaisesta suorituskyvystä se fakta, että mies on ollut vähintään kerran podiumilla MM-sarjassa jo 17 kaudella peräjälkeen eli jokaisena vuonna, kun hänet on WRC-auton ratissa nähty.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat