Quantcast

Suomalaisen rallilupauksen jatko rallin MM-sarjassa vahvistui, siirtyy kovempaan luokkaan – ”Ihan unelmien täyttymys”

Sami Pajari ja kartanlukija Enni Mälkönen kilpailevat tulevana viikonloppuna Japanin MM-rallissa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Rallypixels
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kisa on samalla kaksikon ensimmäinen kokemus Euroopan ulkopuolisista ralleista. Japanissa kisa-alustana on asvaltti, josta Pajarilla on tuoretta kokemusta sarjan edellisestä osakilpailusta Espanjassa.

Katalonian osakilpailun tapaan myös Japanissa Pajari käskyttää Toksport WRT -tallin Skoda Fabia Rally2 -autoa. Tänä vuonna Pajarin pääfokus on ollut junioreiden MM-sarjassa sekä WRC3-luokassa, mutta ensi vuonna nuori rallilupaus vaihtaa pysyvästi kovempaan WRC2-luokkaan.

Pajari vahvisti asian keskiviikkona julkaistussa tiedotteessaan. Kaudella 2023 Pajari ja kartanlukija Mälkönen ajavat täyden WRC2-kauden MM-sarjassa Toksportin kalustolla.

– Loistavaltahan se kuulostaa, ihan unelmien täyttymys. Innolla odotan jo tulevaa kautta, mutta onhan tässä vielä vähän tätäkin vuotta jäljellä, mihin pitää vielä panostaa täysillä, Pajari hehkuttaa.

Japanin MM-ralli tekee paluun kalenteriin pitkän tauon jälkeen. Korona perui kilpailun vuosina 2020-21 ja sitä ennen Japanissa ajettiin MM-tasolla edellisen kerran vuonna 2010. Kun kilpailu ajettiin aiemmin pohjoisempana Hokkaidon saarella soralla, ajetaan nyt etelämpänä Honshun saarella asvaltilla.

Kilpailussa ajetaan kaikkiaan 19 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy 283 kilometriä.

– Mielenkiintoista kilpailua odotan. Mitä olin kuullut ennakkoon, niin hyvin teknistä tietä oli luvassa, pääosin kapeaa ja melko hidasta tietä. Nuotituksen perusteella ennakkotiedot kyllä pitivät paikkansa. Innolla odotan myös fanien suhtautumista, Japanissahan fanit ovat hyvin innokkaita ja omistautuneita, Pajari miettii.

– Saavuimme tänne jo viikkoa ennen kilpailun alkua, jotta jäi aikaa sopeutua paikalliseen kulttuuriin sekä tietenkin oman sisäisen kellon siirtämiseen seitsemällä tunnilla eteenpäin. 

Pajari voitti kaudella 2021 rallin MM-sarjan junioriluokan mestaruuden, jonka myötä nuori lahtelainen pääsi ajamaan käytännössä ilman kustannuksia junnuluokassa tänä vuonna. Viiden JWRC-kisan lisäksi Pajari ajoi WRC2-luokan kalustolla Suomen MM-rallissa sekä Sardiniassa ja Kataloniassa.

Katso alapuolelta, mitä Japanin MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat