Quantcast

Suomalaiselle rallilupaukselle komea voitto Monte Carlossa – edessä iso päätös

Sami Pajari ja kartanlukija Enni Mälkönen avasivat kautensa voitokkaasti legendaarisessa Monte Carlon MM-rallissa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pajari ajoi Monte Carlossa ensimmäistä kansainvälistä kilpailuaan nelivetoautolla ja nappasi heti voiton WRC3-luokassa. Autokunnan molemmille osapuolille oli kyseessä myös ensimmäinen kerta legendaarisessa rallissa.

 – Ihan hyvältä tuntuu. Tavoite oli vain ajaa maaliin ja saada kokemus tästä kisasta. Se onnistui ja samalla voitettiin. Onhan se hieno juttu, Pajari tunnelmoi.

Viime kauden MM-sarjan juniorimestari sai täksi vuodeksi ison palkinnon. Pajari voi valita joko täysin maksetun kisaohjelman vastaavalla Ford Fiesta Rally3 -autolla, jolla hän ajoi Monte Carlossa tai vastavuoroisesti vieläkin tehokkaamman Rally2-luokan menopelin. Jälkimmäisessä tapauksessa osa kuluista jäisi kuitenkin Pajarin ja taustajoukkojen maksettavaksi.

Lopullista päätöstä Pajari ei ole vielä tehnyt. Monte Carlossa alla oli Rally3-auto, mutta parin viikon päästä Riihimäen SM-rallissa Pajari kokeilee puolestaan Rally2-luokituksen tykkiä. Lopullinen päätös on tehtävä ennen helmikuun lopun Ruotsin MM-rallia.

– Tavoite on ajaa tänä vuonna mahdollisimman monta MM-rallia nelivetokalustolla. Katsotaan nyt, että onko se sitten Rally2 vai Rally3. Mahdollisimman paljon haluan kuitenkin ajaa, Pajari totesi.

– Riihimäellä ajetaan parin viikon päästä ja sitten katsotaan, millä autolla Ruotsiin lähdetään.

Joka tapauksessa luokkavoitto legendaarisessa MM-rallissa nostaa varmasti itseluottamusta. Pajari kukisti tshekkiläisen Jan Cernyn lopulta niukalla 7,6 sekunnin erolla.

– Totta kai on tärkeää aloittaa kausi hyvin. Tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen kisa ja pitkä kausi on edessä. Varmasti tästä tulee itseluottamusta jatkoa ajatellen, Pajari mietti.

– Ihan hyvä viikonloppu kaiken kaikkiaan. Ei päästy läpi ilman ongelmia, mutta ne kaikki saatiin selätettyä. Lopulta olimme myös ihan hyvässä vauhdissa. Päätavoite eli maalinpääsy toteutui.  

Lue myös nämä

  • Uusimmat