Suomalainen rallimestari jätti EM-kautensa kesken – starttaa nyt kisaan Espanjassa

Mikko Heikkilä ei ole vielä pistänyt kokonaan pillejään pussiin kuluvan rallikauden osalta.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Pál Bence
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilä ajoi tänä vuonna rallin EM-sarjassa, mutta hän jätti kauden kesken ennen kahta viimeistä osakilpailua. Heikkilä näytti hyvää vauhtia sorakilpailuissa, mutta tulokset jäivät lopulta laihoiksi.

Heikkilän parhaaksi sijoitukseksi jäi Puolan EM-rallin viides tila. Parempaakin oli tarjolla esimerkiksi kauden avauskisassa Portugalissa, missä hän menetti ykköstilan viimeisellä erikoiskokeella rengasrikon vuoksi.

Nurmijärveläinen päätti lopulta jättää viimeiset rallit väliin. Mutta nyt hän on palaamassa kilpurin rattiin ensimmäistä kertaa sitten elokuun alussa ajetun Suomen MM-rallin.

Espanjassa ajettavan kansallisen Granada-rallin järjestäjät ovat vahvistaneet, että Heikkilä osallistuu kilpailuun ensi viikolla. Kilpailuun ilmoittautuminen päättyi keskiviikkona.

Heikkilä oli mukana myös vuosi sitten Granadassa Espanjan sorarallicupin osakilpailussa. Tuolloin hän ajoi pitkään kisan kärjessä, mutta joutui keskeyttämään kertaalleen. Suomalainen sijoittui rallissa lopulta kahdeksanneksi voitettuaan valtaosan erikoiskokeista.

Tänä vuonna kilpailussa ajetaan yhteensä kahdeksan erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 96 kilometriä. Kisa on ohjelmassa ensi viikon lauantaina 28. lokakuuta.

Heikkilä saa kisassa vastaansa muun muassa espanjalaiskonkari Xevi Ponsin, jolla on takana mittava ura myös rallin MM-sarjan puolella. Pons, 43, on voittanut Espanjan sorarallimestaruuden viidesti.

Viime vuonna rallin Suomen mestaruuden voittanut Heikkilä on suunnitellut, että hän kilpailee myös ensi vuonna rallin EM-sarjan puolella.

– Olen ollut todella tyytyväinen EM-sarjaan. Ihmiset ovat mukavia ja rallit hyvin järjestettyjä. Kilpailun taso on hyvinkin vertailukelpoinen MM-sarjan WRC2-luokkaan, Heikkilä sanoi elokuussa.

– Myös näkyvyys televisiossa ja mediassa ovat hyvällä tasolla EM-sarjassa. Viime vuonna kukaan ei ollut kuullut meistä. Emme me vieläkään mitään supertähtiä ole, mutta monet ihmiset tuntevat jo minut, mikä on hyvä asia.

Lue myös: Suomalainen rallikuski avaa tarkemmin yllätyspäätöstään – ”Lähden kalalle!”

Lue myös nämä