Suomalainen rallikuski avaa tarkemmin yllätyspäätöstään – ”Lähden kalalle!”

Mikko Heikkilä debyyttikausi rallin EM-sarjassa oli saada satumaisen aloituksen Fafe-rallissa maaliskuussa.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilä johti kisaa viimeiselle erikoiskokeelle saakka, mutta rengasrikko kisan päätöspätkällä vesitti loistavan tuloksen. Sen jälkeen kausi EM-sarjassa on ollut yhtä taaperrusta, ja suomalaiskuski päättikin, että katseet käännetään jo ensi vuoteen.

Nurmijärveläisen paras tulos EM-sarjasta on Puolan osakilpailun viides tila. Myös Suomen MM-rallissa Heikkilä ajoi WRC2-luokassa viidenneksi, mutta parempi tulos meni pilalle jo avauspätkällä teknisen vian takia.

– Kausi on tietenkin ollut iso pettymys tulosten osalta, mutta samaan aikaan olemme myös oppineet paljon eri ralleista. Minusta meillä olisi ollut aineksia ajaa paremmista sijoista, mutta tällaista ralli välillä on, Heikkilä summaa Dirtfish-sivustolla.

– EM-sarjassa kuusi edellistä kisaa ovat olleet enemmän tai vähemmän katastrofeja meille. Suomen MM-rallissa toivoin saavani uuden mahdollisuuden, mutta kaikki meni pilalle heti avauskiihdytyksessä. Olen monesti aika rauhallinen, kun ongelmia tulee, mutta sillä kertaa olin tosi vihainen.  

Kaudella 2024 Heikkilä tähtää jälleen EM-karkeloihin.

– Sanoisin, että se on hyvä tavoite. Olen ollut todella tyytyväinen EM-sarjaan. Ihmiset ovat mukavia ja rallit hyvin järjestettyjä. Kilpailun taso on hyvinkin vertailukelpoinen MM-sarjan WRC2-luokkaan, Heikkilä sanoo.

– Myös näkyvyys televisiossa ja mediassa ovat hyvällä tasolla EM-sarjassa. Viime vuonna kukaan ei ollut kuullut meistä. Emme me vieläkään mitään supertähtiä ole, mutta monet ihmiset tuntevat jo minut, mikä on hyvä asia.

Toki Heikkilän mieli hamuaisi myös MM-sarjan puolelle, mutta sisarsarjassa budjetti on maltillisempi.

– Olisi kiva ajaa MM-ralleja, mutta meidän pitäisi etsiä puolet enemmän rahaa sitä varten. Siksi EM-sarja on mukavampi. Tshekin EM-rallista olisi toki olisi ollut kiva saada kokemusta tänä viikonloppuna, mutta on parempi pitää pieni tauko ja keskittyä ensi vuoteen, Heikkilä miettii.

Koska Tshekin EM-koitos jäi väliin, on Heikkilällä mahdollisuus tehdä jotain aivan muuta.

– Menen kalalle. Tykkään todella paljon kalastamisesta. Totta kai seuraan tuloksia kisasta, mutta ei minua harmita, etten ole mukana. Sellaista ralli on. Toivottavasti saamme kuitenkin syödä kalaa tänä viikonloppuna.

Katso alapuolelta Rooman EM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat