Holopainen Harrasterallisarjan tuplamestariksi – kauden päätöskisassa kaatoja riitti!

Nuorten luokan Aaron Holopainen ajoi harrasterallisarjan tuplamestariksi.
Kai Hyttinen
Kai Hyttinen vei kauden päätöskisan yleiskilpailun voiton. Kuva: Tero Lyttinen/Raceway Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Holopainen ajoi Harrasterallisarjassa tänä vuonna huippukauden. Nilsiäläinen nuori kuljettajalupaus osallistui jokaiseen kahdeksaan osakilpailuun. Kun mukaan laskettiin viisi osakilpailua, niin Holopaiselle kirjattiin pelkästään voittoja.

Tasapisteisiin päätyi myös nelivetoluokassa ajava Kai Hyttinen sekä kaksivetoisissa 2250cc-luokassa ajanut Jari-Matti Tiilikka, mutta Holopaisella oli eniten erikoiskokeiden pohja-aikoja.

– No en olisi kyllä uskonut ennen kautta, että voisin voittaa mestaruuden. On ollut huippukausi. Tälläkin kertaa kaikki sujui hyvin. Varmasti ajettiin tietä pitkin, Holopainen kertoi.

Holopainen vei myös Etelä-Suomen mestaruuden ja oli Pohjois-Suomen sarjassakin neljäs. Pohjois-Suomen mestaruuskamppailussa peräti viisi kuskia päätyi tasapisteisiin. Mestariksi kruunattiin Ville Hanhisuanto ennen Hyttistä ja Tiilikkaa.

Harrasterallisarjan kausi 2023 ajettiin päätökseen lauantaina Sastamalan ympäristössä. Tyrvään Moottorikerhon järjestämä Luksushuvilat-ralli oli sekä valtakunnan sarjan että Etelä-Suomen mestaruussarjan päätösosakilpailu. Viiden erikoiskokeen rallissa oli mukana yli 170 kuljettajaparia.

Yleiskilpailun voitosta käytiin hyvä vääntö kokeneiden nelivetokuskien kesken. Ensimmäisen Etelä-Suomen osakilpailun ajanut Hyttinen hurjasteli pohjat neljälle ensimmäiselle erikoiskokeelle ja lähti päätöserikoiskokeelle 8,4 sekunnin johtoasemassa.

Citroen DS3:sta ohjastava Ari Vihavainen kartturinaan Jani Vainikka kiristivät vauhtia ja kirjauttivat päivän ensimmäiset pohjat 4,5 sekunnin erolla. Hyttinen ja kartanlukija Ida Hyttinen pitivät kuitenkin kärkipaikan alle neljän sekunnin erolla. Kärkikahinoihin odotettu hallitseva rallisprintin Suomen mestari Tuukka Hallia joutui keskeyttämään jo avauserikoiskokeelle rengasrikkoon.

Yleiskilpailun kolmanneksi tykitti vakuuttavalla suorituksella Escort-kuski Juho Koski-Lammi. Hän oli kartturinsa Elmeri Pentinmäen kanssa nopein kaksivetoautokunta jokaisella erikoiskokeella.

Luksushuvilat-rallissa myös tapahtumia riitti, kuten alla olevalta videolta voi nähdä. Videon jälkeen Harrasterallisarjan loppupisteet.

Harrasterallisarjan mestaruus (koko Suomi), Top5:

Aaron Holopainen  68
Kai Hyttinen    68
Jari-Matti Tiilikka 68
Juha Sällinen    67
Pauli Junttila   64,5

Etelä-Suomen mestaruus palkitut, Top5:

Aaron Holopainen 36
Tuomo Hinttu   35
Riku Rantasalo  35
Pauli Junttila  35
Timo Hytönen   34

Pohjois-Suomen mestaruus palkitut, Top5:

Ville Hanhisuanto  38
Kai Hyttinen    38
Jari-Matti Tiilikka 38
Aaron Holopainen  38
Pekka Moilanen   38

Lue myös nämä

 • Uusimmat