Suomalainen kuskisensaatio teki sen taas – huikea menestysputki sai jatkoa

Tommi Hallmanin menestyskulku sai jatkoa Saksassa ajetussa rallicrossin MM-sarjan RX2e-luokan osakilpailussa.
Tommi Hallman
Tommi Hallman. Kuva: Jakub Nitka
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esteringin radalla ajettiin RX2e-luokan finaalikilpailu, ja Hallman starttasi kisaan vierailevana tähtenä. Lisäksi kisassa olivat mukana rallicrossin MM-sarjan pääluokasta tutut Niclas Grönholm ja Klara Andersson. MM-sarjan pääluokan kilpailut ovat olleet tauolla heinäkuusta lähtien, jolloin Special One Racing -tallin koko kalusto paloi poroksi.

Grönholm ja Andersson eivät yltäneet finaalissa kolmen parhaan joukkoon, mutta Hallman sen sijaan ajoi komeaan voittoon.

– Totta kai se tuntuu hyvältä, että MM-sarjan pääluokan vakiokuljettajat jäivät taakse. Ja kun koko sarjan tasoa miettii, niin kumpikaan heistä ei yltänyt palkintopallille.

– Kyllähän tämä tuo lisää itseluottamusta jatkon kannalta, että minne ikinä sitten meneekään, niin pystyn ajamaan voitosta, Hallman iloitsi.

Hallmanin esitys Esteringin radalla oli suorastaan dominoiva. Kuopiolainen vei alkuerät nimiinsä 20 pisteen turvin ja voitettu semifinaalilähtö toi paalupaikan finaaliin. Sarjan mestaruuden varmistanut Nils Andersson pääsi finaalissa lähelle suomalaista, mutta Hallman hallitsi hermonsa täydellisesti.

– Ei tähän voittamiseen kyllä kyllästy koskaan! Todella hieno fiilis, kun finaalissa ylittää viikonlopun viimeisessä lähdössä maalilinjan voittajana. Ei nämä voitot koskaan helpolla tule. Viikonloput ovat pitkiä ja koko ajan pitää onnistua jokaisessa lähdössä, Hallman korosti.

Hallmanin vuonna 2021 käynnistynyt menestyskulku on tuonut rallicrossissa kolmesta eri sarjasta yhteensä 17 peräkkäistä palkintosijoitusta. MM-sarjan kakkosluokassa Hallman on ottanut kaksi voittoa yhtä monesta kilpailusta.

RX2e-luokan kauden loppupisteissä Hallman sijoittui seitsemänneksi, vaikka ajoi vain kaksi osakilpailua. Hallman on lajissa tällä hetkellä kuuma nimi, mutta jatkon osalta uutisia ei ole tässä kohtaa kerrottavaksi.

– Pakka on täysin auki, mitään selkeää suunnitelmaa ei ole. Totta kai jotain tässä täytyy tehdä, kun on hyvä buumi päällä ja kaikki on mennyt nappiin parin viimeisen vuoden aikana.

– Jotakin täytyy kehitellä, mutta onhan se äärimmäisen vaikeaa saada paketti kasaan ja kerätä budjettia isoihin kansainvälisiin kilpailuihin. Toivottavasti saatiin näiden myötä näkyvyyttä ja tämä alkaisi poikimaan jotain, Hallman pohti.

RX2e-luokan tulokset:

1. Tommi Hallman   FIN 3.09,779
2. Nils Andersson  SWE   +0,840
3. Isak Sjökvist   SWE   +2,685
4. Niclas Grönholm FIN   +3,531
5. Klara Andersson SWE   +4,933
6. Filip Thoren    SWE keskeytys

Lue myös nämä

  • Uusimmat