Konkarikuski EM-rallin voittoon – entisen WRC-tähden iso unelma kävi toteen

Isäntämaan konkaritähti Jan Kopecky juhli Tshekin EM-rallissa sunnuntaina.
Jan Kopecky
Jan Kopecky. Kuva: @World / Red Bull Content Pool

Kopecky vei voiton vajaan 15 sekunnin erolla ennen Unkarin Miklos Csomosia. Yleiskilpailun voittoon kurvaili vuoden 2006 Ford Focus WRC -autolla ajanut Vaclav Pech, josta Kopecky jäi 9,1 sekuntia.

– Nyt on isäni synttärit ja pojallani on kolmevuotispäivät muutaman päivän kuluttua. Tämä voitto on heille omistettu. Olen todella väsynyt, mutta erittäin onnellinen, Kopecky kommentoi.

Rallin EM-sarjaa ylivoimaisesti johtanut Hayden Paddon joutui Hyundaillaan keskeyttämään ulosajon vuoksi sunnuntaina. Ennen keskeytystään mies oli kisassa kuudentena.

Paddonin EM-tittelin kannalta pahin uhkaaja Martins Sesks jäi kuitenkin sijalle 12, joten uusiseelantilaisen mestaruus varmistui jo ennen kauden päätöskilpailua. Paddon on aiemmin juhlinut MM-rallien voittoja sekä kotimaansa mestaruuksia, mutta titteli vanhalla mantereella oli miehelle ensimmäinen.

Unkarin Miklos Csomos vei toiseksi korkeimmat EM-pisteet Tshekin osakilpailusta ennen Itävallan Simon Wagneria ja isäntämaan Adam Brezikia.

Rallin EM-sarja päättyy Unkarin osakilpailuun lokakuussa.

Katso alapuolelta Tshekin EM-rallin lauantain huippuhetket.