Grönholmille jäi jossiteltavaa – ”Toivotaan, että tämä jäi viimeiseksi kisaksi näillä autoilla”

CE Dealer Team -tallin Niclas Grönholm ajoi neljänneksi rallicrossin RX2e-luokan MM-osakilpailussa Saksan Esteringillä. Finaalin voiton otti Suomen Tommi Hallman.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin pääsarjan RX1e-luokan osakilpailujen peruuntumisen takia CE Dealer Team vuokrasi kaksi RX2e-luokan autoa ja osallistui luokan viimeiseen MM-osakilpailuun Saksassa.

Ensimmäistä kertaa luokan autolla kilpaillut Grönholm oli finaalisuoritukseensa tyytyväinen. Grönholm oli joutunut keskeyttämään lauantain molemmat alkuerät, joten sunnuntain ratkaiseviin eriin suomalaistähti starttasi luokan viimeiseltä sijalta.

Sunnuntain alkueristä Grönholm ajoi voiton ja kakkossijan sekä semifinaalista toisen sijan. Päivän finaaliin Grönholm starttasi ruudusta neljä.

– Mahdollisuudet eturivin lähtöpaikkoihin katosivat jo lauantaina. Meiltä meni kaikki pieleen: yksi oma virhe ja sitten rengasrikko. Alkuerien viimeiset sijat määräsivät viikonlopun suunnan. Sunnuntaina tein sen, minkä pystyin ja nousin vielä finaaliin, vaikka kärsin toisen rengasrikon semifinaalissa, Grönholm kertasi.

– Mielestäni vauhtimme oli hyvällä tasolla. Jos ei olisi ollut näinkin paljon epäonnea mukana, olisin hyvinkin voinut taistella Tommin (Hallman) kanssa hyvistä sijoituksista. Vauhtimme olisi riittänyt, mutta se on jossittelua. Välillä tämä laji on tällaista. Toivotaan, että tämä jäi viimeiseksi kisaksi näillä autoilla, Grönholm kertoi.

Finaalissa Grönholm yritti vielä hyökätä ajamalla jo toisen kierroksen alussa jokerilenkille.

– Oli luokka sitten mikä tahansa, niin jokerilenkiltä ulostulovauhti ykkösmutkaan on niin hidas, että lenkin kiertäminen tulisi tehdä aina viimeisellä kierroksella. Otimme riskin ja ajoimme lenkille jo toisella kierroksella, mutta se ei tuottanut tulosta. Esteringin radalla on käytännössä lähes mahdotonta ohittaa. Mutta yritimme kuitenkin, sillä se on sama, oletko kolmas tai neljäs.

Rallicrossin MM-sarjassa RX1e-pääluokan kalenterissa on yhä Kiinan ja Etelä-Afrikan MM-osakilpailut. Osakilpailuja ei ole vielä peruttu.

– Nyt vain odotetaan, mitä myöhemmin syksyllä tapahtuu, Grönholm totesi.

MM-sarjan pääluokassa on peruttu kolme osakilpailua putkeen. Special One Racing -tallin kalusto paloi kokonaan Englannin Lydden Hillissä, kun tiimin kilpuri syttyi tuleen akkua ladattaessa. Tulipalon tutkinta on yhä kesken.

RX2e-luokan tulokset:

1. Tommi Hallman   FIN 3.09,779
2. Nils Andersson  SWE   +0,840
3. Isak Sjökvist   SWE   +2,685
4. Niclas Grönholm FIN   +3,531
5. Klara Andersson SWE   +4,933
6. Filip Thoren    SWE keskeytys

Lue myös nämä

  • Uusimmat