Teemu Suninen. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen

Suninen testasi Ouninpohjassa – ”Ei voisi parempaa olla”

M-Sport Fordin suomalaiskuski Teemu Suninen ajoi ensimmäistä kertaa urallaan palkintopallille rallin MM-sarjassa olemalla Portugalin rallissa kolmas toukokuussa. Suninen ei omaa järin suurta kokemusta rallin kuninkuusluokasta, mutta nuori suomalainen omaa kovan henkisen kantin.

– Pääosin hyvä kausi on ollut, mutta toki muutamia yllätyksiä on myös tullut vastaan. On löytynyt asioita, joita voi vielä parantaa, mutta onneksi ne jutut ovat tiedossa. Haasteita on ollut paljon, mutta toisaalta taas hyviä pätkäaikoja ja ralleja kokonaisuudessa ollaan ajettu. Positiivisen puolella ehdottomasti ollaan, Suninen summasi Rallit.fille.

Suninen on tositoimissa jälleen heinäkuun lopussa, kun Jyväskylässä ajetaan kauden kahdeksas MM-ralli. Jokelalainen pääsi testihommiin perjantaina legendaarisessa Ouninpohjassa.

– Kyllä se taas pisti hymyilemään, kun pääsi ajamaan. On nämä vaan niin hienoja autoja. Ouninpohjaa on vielä päässyt vetämään, niin ei voisi paljon parempaa olla, Suninen hehkutti.

– Me on testattu laidasta laitaan erilaisia osa-alueita. Päivällä saatiin hyvä fiilis jo autoon. Nyt katsotaan vielä jotain pikku juttuja.

Suomen MM-ralli alkaa torstaina 26. heinäkuuta. Viime vuonna Suninen ajoi kotikisassaan neljänneksi taistellen loppumetreille asti palkintopallisijasta.

– Täysiä ja kovaa, siinä ovat tavoitteet. Tietysti tavoite on parantaa viime vuodesta eli palkintopallille olisi kiva päästä. Itse kuitenkin lähden oman suorituksen kautta rallia ajamaan, enkä niinkään mieti sijoituksia, Suninen paaluttaa.

Katso alta Sunisen haastattelu ja video suomalaiskuskin testipäivästä:

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen