Ogier odottaa Toyotan suomalaiskuljettajilta kovia näyttöjä

Jari-Matti Latvala ja Sebastien Ogier
Jari-Matti Latvala ja Sebastien Ogier. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogierilla ei ole kovinkaan hyvät muistot Suomen MM-rallista viime kesältä.

Vuosi sitten ranskalaismestari jäi Keski-Suomessa pisteittä ulosajoa seuranneen keskeytyksen vuoksi. Kahden viikon kuluttua Ogier jahtaa huomattavasti parempaa tulosta, kun kauden kahdeksas MM-osakilpailu ajetaan Jyväskylän ympäristössä.

Ogier on MM-pisteissä toisena Hyundain Thierry Neuvillen perässä, mutta Ogier ei pidä belgialaistähteä suurimpana voittajasuosikkina Suomen sorarallissa. Ford-kuljettaja Ogier ei pitkään mieti kysyttäessä hänen pahimpia vastustajiaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ajettavassa MM-rallissa.

– Odotamme Toyotan olevan vahva täällä. He pääsevät kisaamaan kotimaisemissaan ja he ovat testanneet täällä paljon. Tallin kuljettajat Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi ja Ott Tänak ovat erittäin nopeita tällaisilla sorateillä, Suomessa tällä viikolla testannut Ogier kertoo Rallit.fille.

– Tavoitteenani on taistella Toyota-kuskeja vastaan. Myös meidän auto toimii hyvin näissä olosuhteissa. Viime vuonna vauhti oli kohdallaan, mutta valitettavasti kisamme päättyi liian aikaisin. Tänä vuonna yritämme ajaa samaa vauhtia, mutta koko rallin ajan, Ogier jatkaa.

Ogierin sopimus on katkolla jälleen tämän kauden päättyessä. Kuljettaja käy keskusteluja M-Sport Fordin lisäksi myös muiden tallien kanssa, eikä uran päättyminenkään ole täysin poissuljettu vaihtoehto.

– Jos minulle tarjotaan hyvää vaihtoehtoa, jatkan todennäköisesti rallin parissa. Se on tällä hetkellä pääsuunnitelma. Mutta otan rennosti tämän tilanteen, olen tehnyt tätä pitkään eikä minulla ole enää mitään tarvetta näyttää. Tarkastelen vielä eri vaihtoehtoja. Saatte varmasti tietää pian enemmän, Ogier vinkkaa.

Katso alta video Ogierin testeistä:

Lue myös nämä