Suninen: Mieli tekisi nostaa vauhtia

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: @World/M-Sport Ford World Rally Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen starttaa Ruotsin MM-rallin päätöspäivään kisan kahdeksannelta sijalta. Eroa seitsemäntenä olevaan Jari-Matti Latvalaan on 17,2 sekuntia.

Aamupäivän lenkillä Suninen koetti muuttaa ajotyyliään vallitseviin olosuhteisiin paremmin sopivaksi, mutta havaitsi kokeilun nopeasti turhaksi. Paluu vanhaan, hyväksi havaittuun etenemistahtiin palautti jälleen erikoiskoeajat sille tasolle, jolla Suninen halusikin edetä.

– Se kokeilu ei oikein toiminut. Keskipäivän huollossa saimme kuitenkin itseluottamusta takaisin, ja iltapäivä sujuikin ihan hyvin, Suninen myhäili.

Vasta kolmatta kertaa WRC-autolla kilpaileva Suninen taisteli kovassa seurassa sen mitä pystyi. Erikoiskoeajat iltapäivän lenkillä olivat nousujohteisia, vaikka kisan kärkinimet lisäsivät omaa yritystään samassa tahdissa.

Illan huoltoon saapui tyytyväinen kuljettaja. Ehjä ajo ehjällä autolla tuo kokemusta ja kilometrejä, ja juuri niitä Suninen uransa tässä vaiheessa tarvitsee eniten.

– Oppia lauantaina tuli rutkasti. Kisa on kovaa ja mieli tekisi nostaa omaakin vauhtia hieman, mutta helpollahan se ei onnistu tässä seurassa. Erikoiskokeet olivat tänään melkoisen haastavia.

Lue myös nämä