Suninen ei hötkyile menestyksestä huolimatta – ”Keskityn vain omaan tekemiseen”

Teemu Suninen. Kuva: Aki Hietavala.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin suomalaiskuski Teemu Suninen nappasi toukokuussa Portugalin rallissa uransa ensimmäisen palkintopallisijan, kun jokelalainen oli lopulta kolmas. Se on kova suoritus, sillä kyseessä oli vasta Sunisen kuudes kisa WRC-autolla.

MM-sarja jatkuu ensi viikolla Sardinian rallilla. Suninen antaa jälleen niukan kokemuksensa myötä tasoitusta kilpakumppaneilleen.

– En kilpaillut Sardiniassa viime vuonna, mutta vuonna 2016 voitin siellä WRC2-luokan. Toivottavasti se auttaa meitä tänä vuonna. Ajoimme viime viikolla päivän testit, mistä oli iso hyöty. Testipätkä oli aika hidas, mutta se oli tärkeää minullle, sillä juuri hitailla osuuksilla minulla riittää parannettavaa, Suninen mietiskelee M-Sportin tiedotteessa.

– Jopa testeissä pystyi jo näkemään, miten kuumaa ensi viikolla tulee olemaan. Normaalisti juon kolme litraa vettä kisapäivinä, mutta Sardinialla pitää juoda ainakin viisi litraa! Tiet ovat myös aika rankkoja, joten jokainen kivi pitää löytyä nuotista.

Suninen ei vertaile vauhtiaan muihin kuskeihin, vaan keskittyy pelkästään omaan tekemiseen.

– Kilpakumppanien vauhtiin vertailemalla oma nopeuteni ei kehity. Minä keskityn vain omaan ajamiseen ja kehityn pätkä pätkältä. Katsotaan sitten kisan lopussa, mihin se riittää.

Lue myös nämä