Quantcast

Tänak myöntää suoraan: Sardinian ralli on avain mestaruustaistelun kannalta

Tommi Mäkinen ja Ott Tänak
Tommi Mäkinen ja Ott Tänak pääsivät ruiskuttamaan kuohujuomaa Argentiinassa. Kuva:Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitallin edellinen kilpailu toukokuussa Portugalissa alkoi synkästi. Sekä Ott Tänak että Jari-Matti Latvala keskeyttivät jo kilpailun alkumetreillä. Vain Esapekka Lappi pääsi lopulta kisan läpi ilman suurempia ongelmia ollen lopulta viides.

Toyota-pomo Tommi Mäkinen kuitenkin luottaa, että Sardinian rallissa ensi viikolal tiimi on huippuiskussa.

– Olen aika luottavainen Sardinian kisan suhteen. Meillä oli siellä hyvät testit jo ennen Argentiinan kisaa, mikä menikin meiltä tosi hyvin. Meillä pitäisi olla tosi vahva paketti Sardinian ralliin, Mäkinen paaluttaa tallin tiedotteessa.

– Yleisesti ottaen suorituskyky on ollut edellisissä ralleissa kohdallaan. Kaikki myös tekevät tallissa kovasti töitä, jotta kehitymme entisestään. Viime vuonna Ott voitti Sardinian rallin, joten kisan pitäisi sopia kaikille kuskeille.

Tänak tosiaan juhli viime vuonna uran avausvoittoa Fordin puikoissa Sardinialla. Jari-Matti Latvala oli Toyotallaan toinen ja Esapekka Lappi neljäs. Portugalin keskeytys oli kova isku Tänakin mestaruusjahdin kannalta, mutta virolainen ei luovuta.

Tänak kuitenkin korostaa, että Sardiniassa pahimmat uhkaajat on pakko kukistaa ja periaatteessa vain voitto kelpaa.

– Sardinian kisa on tosiaan erityinen ralli minulle, jossa otin ensimmäisen voittoni vuosi sitten. Toivottavasti saamme jälleen huippusijoituksen. Tämä ralli on avainkisa mestaruustaistelun kannalta. Portugali ei mennyt suunnitelmien mukaan, joten nyt on tärkeää saada isot pisteet, Tänak sanoo.

– Olen erittäin tyytyväinen auton suorituskykyyn. Nyt meidän on vain muutettava se vauhdiksi ja saatava kova tulos ennen kesälomia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat