SM-rallissa tapahtuu kummia: Juha Salo tykitti kärkeen kammokelissä – mestaruus ratkeaa päätöspätkällä

Kokkolan SM-rallin viimeistä edellinen erikoiskoe tarjosi draamaa kunnon vesikelissä.
Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Loudlife Media/AKK

Erot venähtivät isoiksi vain yhdeksän kilometrin pituisella Sexsjön erikoiskokeella, joka vedettiin rankkasateessa. Kuljettajalla jos toisellakin oli ongelmia, kun urat täyttyivät vedestä.

Suurin kärsijä oli ensimmäisenä tiellä ollut Lauri Joona, joka jäi pohja-ajasta yli puoli minuuttia. Samalla Joona putosi lopullisesti mestaruustaistosta ennen kauden viimeistä erikoiskoetta.

Pohja-ajan vetäisi lopulta konkarikuljettaja Juha Salo, joka ajaa aktiiviuransa viimeistä kisaa. Salo löi toiseksi nopeimman ajan kellottaneen Jari Huttusen 14 sekunnilla.

Kisaa aiemmin johtanut Teemu Asunmaa jäi puolestaan 23,4 sekuntia Salon pohjista. Näin Salo loikkasi kisan nelostilalta kärkeen.

– Kuuliksää, Temone? Me mentiin kärkeen, Salo huikkasi kartanlukija Kristian Temoselle saatuaan tiedon johtopaikastaan.

Asunmaa on kisassa toisena 1,6 sekunnin päässä Salosta ennen viimeistä erikoiskoetta. Asunmaata reilusti saavuttanut Huttunen on puolestaan kolmantena – mestaruudesta taistelevien kuljettajien välinen ero on nyt 14,2 sekuntia.

Asunmaan Skodan tuulilasi huurtui täysin Sexsjön pätkällä.

– En mä näe mitään, vittu! Asunmaa noitui.

Huttunen tuli puolestaan riskien rajoilla ja se tuotti tulosta.

– Vähän on mennyt vituiksi muuten ralli, mutta tämä oli reteetä touhua. Suorallakin tiellä oli aika monta tilannetta, Huttunen hymyili.

Tämän kauden Suomen mestari ratkeaa viimeisellä erikoiskokeella, joka ajetaan pimeän laskeuduttua kello 20.19 alkaen. Markbyn pätkällä on mittaa lähes 23 kilometriä, ja mikäli olosuhteet pysyvät yhtä vaikeina, erikoiskokeella voi tehdä isojakin eroja.

Kaksikosta Asunmaa-Huttunen mestaruuden ottaa se kuljettaja, joka sijoittuu kilpailussa paremmin.