Rallin SM-sarjan kihelmöivä ratkaisukisa käyntiin, Lauri Joona avausrykäisyn nopein

Lauri Joona otti kärkipaikan haltuunsa, kun rallin SM-kauden viimeinen osakilpailu Kokkolassa käynnistyi 900 metrin yleisöpyörityksellä.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Bence Photo

Joona kukisti toiseksi kovinta vauhtia pitäneen Jari Huttusen kolmella kymmenyksellä. Kolmanneksi parasta vauhtia piti Teemu Asunmaa, joka jäi Joonan pohjista 0,8 sekuntia.

Kolmikko taistelee Suomen mestaruudesta ja käytännössä se, joka ajaa voittajaksi, on mestari. Joona, Huttunen ja Asunmaa ovat vain kuuden pisteen sisällä ennen Kokkolan koitosta.

– Hieno on lähteä tuonne pimeään työntämään. Hyvillä fiiliksillä matkaan. Valehtelisin, jos väittäisin, ettei jännittäisi. Ei anneta sen kuitenkaan liikaa vaikuttaa. Koetetaan mennä omalla hyvällä tekemisellä, Joona kommentoi Moottoriurheilu.tv:n Youtube-lähetyksessä.

– Yksi mutka meni leveäksi ja siinä meni sekunti. Tosi liukasta oli, Asunmaa sanoi.

Asvaltin erikoismies Heikki Kovalainen oli avauspätkän kuudenneksi vauhdikkain edellään Anssi Rytkönen. SM-uransa päättävä Juha Salo jäi peräti 4,3 sekuntia 900 metrin pätkällä. Videokuvasta kävi ilmi, että Salo oli kolauttanut autoaan.

SM2-luokan pohjat avauspätkällä tempaisi Benjamin Korhola.

Perjantaina Kokkolassa ajetaan vielä Lohtajan ”metsäpätkä” sekä Kokkolan yleisöpyöritys kertaalleen. Kisa päättyy lauantaina.