Quantcast

Skoda-pomo haluaa nähdä Kris Meeken uuden Fabian ratissa kaudella 2022

Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallikonkari Kris Meeke testasi tällä viikolla Skodan uutta Fabia Rally2 -auton kehitysversiota Keski-Suomessa. Pohjoisirlantilainen on aiemminkin testannut tshekkimerkin menopelejä, mutta kisatapahtumia Skodan ratissa ei ole juuri kertynyt.

42-vuotias Meeke osallistui Skoda Fabialla Lähi-Idän mestaruussarjan ralliin tammikuussa, mutta sen jälkeen kisakomennuksia ei ole tullut. Skoda Motorsportin nokkamies Michal Hrabanek toivoisi kuitenkin, että entinen WRC-kuski ajaisi Fabia Rally2:lla ainakin joitain ralleja kaudella 2022.

– Olemme tehneet ja teemme edelleen töitä Krisin kanssa. Olemme hyvin tyytyväisiä yhteistyöhön. Emme ole puhuneet ensi kaudesta, mutta olisi mielenkiintoista nähdä Kris kilpailemassa Fabia Rally2:lla, Hrabanek selittää Dirtfishin sivuilla.

– Me keskitymme vain testaamaan ja kehittämään uutta autoa, emme mieti niinkään kisoja. Kuten tiedätte, Skoda Motorsport ei ole enää tehdastiimi, joten kaikki kilpaileminen pitäisi lähteä jonkin meidän asiakkaan kautta, Skoda-pomo jatkaa.

Toisin sanoen Skoda ei tule kustantamaan Meeken ajamista, mutta jos jokin tshekkimerkin asiakkaista haluaisi pohjoisirlantilaisen palveluksia, seurattaisiin tilannetta innokkaasti Skodan Mladá Boleslavin päämajassa.

Hrabanekin ja Meeken yhteistyö juontaa juurensa jo yli vuosikymmenen takaa, kun Meeke kilpaili  IRC-sarjassa. Meeke tosin oli tuolloin Skodan kilpailija voittaen Peugeotin ratissa IRC-sarjan mestaruuden kaudella 2009.

Uudesta Fabia Rally2:n kehitysversiota Hrabanek odottaa luonnollisesti voittaja-autoa, sillä onhan Skoda dominoinut omassa kategoriassaan vuodesta 2015 lähtien, kun ensimmäinen Fabia esiteltiin. Autolla on napsittu yli 3 300 podium-sijoitusta ympäri maailman.

– Onneksi meidän insinöörit ja muu henkilökunta voivat perustaa siihen tietotaitoon, jota olemme hankkineet maailmalla vuosien aikana, Hrabanek toteaa.

Fabia Rally2:n uutta versiota on Suomen lisäksi testattu ainakin Espanjassa ja Tshekissä. Meeken lisäksi testiä ovat ajaneet Jan Kopecky, Andreas Mikkelsen sekä Emil Lindholm.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat