Quantcast

Lauri Joonan tavoitteena toinen perättäinen SM-kulta – ”Se vaatii kovaa vauhtia, mutta myös malttia”

Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-kausi 2021 huipentuu tulevana viikonloppuna Kokkolassa ajettavaan päätösosakilpailuun.

Kaksivetoisten SM3-luokassa tilanne on kutkuttava ennen viimeistä osakilpailua. Hallitseva Suomen mestari, sastamalalainen Lauri Joona on vain pisteen päässä sarjaa johtavasta Roope Korhosesta. Kun Kokkolassa on jaossa puolitoistakertaiset pisteet, on tilanne mestaruuden osalta varsin jännittävä.

– SM-kullan uusiminen vaatii kovaa vauhtia, mutta myös malttia. Lopputuloksissa täytyy olla Korhosen edellä, toteaa Joona ykskantaan.

Lauri Joonan SM-kausi 2021 on ollut varsin kaksijakoinen. Talvikausi ei sujunut aivan odotusten mukaisesti ja tuloksina oli seitsemäs ja kolmas sija. Kesäkaudella tahti on ollut toinen ja kahdessa ensimmäisestä kisassa Joona ajoi upeasti voittoon.

Kokkolaa edeltävä kauden viides SM-osakilpailu Lahdessa jäi väliin SM- ja MM-sarjan päällekkäisten  osakilpailuiden vuoksi. Kun pistelaskussa otetaan huomioon kauden viiden ensimmäisen osakilpailun tuloksista neljä parasta, menetti Joona ”nollakisansa” vuoksi kärkipaikan ennen viimeistä osakisaa.

Kokkolan SM-ralli alkaa poikkeuksellisesti vasta lauantaina iltapäivällä ja mestarit pääsevät suihkuttamaan juhlajuomaa podiumilla sunnuntaina iltapäivällä kahden maissa. Kisassa ajetaan 10 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 385,49 km.

– Kokkola on kuulemma yksi tämän kauden kovavauhtisimmista kisoista ja mukana on sekä isoa että pientä tietä, joissa saa mennä todella lujaa. Lisäksi lauantai-iltana ajetaan pimeällä, joten se tuo varmasti omat mausteensa, ennakoi Joona.

– Tavoite on kyllä se yksi ja ainoa eli mestaruuden uusiminen. Autoa on koitettu pitää hyvänä, että se tykkäisi meidät kuljetella maaliin ilman teknisiä vikoja, mutta niillehän ei ikinä mitään mahda. Eli kovaa lähdetään syöttämään ja katsotaan maalissa sitten tuloksia.

SM-pistetilanne, 5/6 osakilpailua, SM3-luokka

1. Roope Korhonen 75 
2. Lauri Joona    74 
3. Tuukka Hallia  64 
4. Henri Hokkala  57 
5. Tommi Heino    43

Lue myös nämä

  • Uusimmat