Quantcast

Skoda mukaan kehittämään täysin sähköistä ralliautoa

Skoda RE-X1 Kreisel
Skoda RE-X1 Kreisel. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skoda Motorsport tarjoaa tukensa Raimund Baumschlagerin tiimin ja Kreisel Electricin täysin sähköiselle ralliautolle.

BRR-tiimin kehittämästä Skoda Fabiasta löytyy Kreisel Electricin sähkömoottori. Sähkö-Fabia on ollut BRR:n ja Kreiselin yhteinen projekti, mutta jatkossa Skoda Motorsport antaa teknistä tukea RE-X1-auton kehitystyöhön.

– Skoda RE-X1 Kreisel on mielenkiintoinen yhdistelmä perinteistä ja tulevaisuuden teknologiaa, Skoda Motorsportin pomo Michal Hrabanek kertoo tiedotteessa.

– Autosta löytyy kaikki säätömahdollisuudet, jotka ovat viimeisimmän sukupolven Skoda Fabia Rally2 -autossa, mutta siinä on täysin sähköinen voimalinja. Uskon, että rallifanit pitävät tällaista yhdistelmää mielenkiintoisena, Hrabanek lisää.

Skoda on tehnyt Kreisel Electricin kanssa yhteistyötä auton luokitteluprosessissa, jotta autolla voitaisiin tulevaisuudessa kilpailla Kansainvälisen autoliiton FIA:n alaisissa kisoissa.

BRR-tiimi on suorittanut autolla testejä jo muutama tuhat kilometriä. Tavoitteena on, että auton kilpailudebyytti nähdään vielä heinäkuun aikana Itävallan rallisarjassa.

– Olemme erittäin innoissamme yhteistyöstä Skoda Motorsportin kanssa. Yhdessä emme jaa pelkästään visiota moottoriurheilun kestävästä tulevaisuudesta, vaan meillä on myös samanlainen strategia siirtää teknologisia ratkaisuja kilpa-autoista tavallisiin siviiliautoihin, Kreisel Electricin pomo Philipp Kreisel sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat