Sivusto hehkutti Kalle Rovanperän maagista suoritusta – ”Minkä viestin hän lähetti kilpailijoilleen”

Kalle Rovanperä valloitti sunnuntaina Kreikan MM-rallin ja otti jo tukevan otteen toisesta peräkkäisestä maailmanmestaruudesta.
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä pettyi rajusti elokuun Suomen MM-rallissa, kun suomalainen joutui keskeyttämään ulosajon seurauksena.

Rovanperän ulosajo avasi oven tallikaveri Elfyn Evansille tulla vielä todenteolla mukaan mestaruustaisteluun ja sen hän myös teki voitollaan Keski-Suomen sorateiltä.

Kreikassa osat sitten vaihtuivat. Rovanperä voitti ja Evans oli kakkonen. Tämä tarkoittaa sitä, että MM-sarjaa johtavan Rovanperän ja Evansin välinen piste-ero on 33 pistettä. Kisoja on ajamatta enää kolme ja maksimissaan 90 pistettä on tarjolla.

– Ei ollut mitään parempaa tapaa Rovanperälle iskeä takaisin Suomen MM-rallin keskeytyksen jälkeen kuin ottaa täydet pisteet Akropolis-rallista. Ja sen hän todella teki, Dirtfish-sivusto hehkutti suomalaista.

Rovanperällä kävi toki tuurikin Kreikassa. Lauantai koitui niin rallia siinä vaiheessa johtaneen Thierry Neuvillen kuin myös voittotaistelussa mukana olleen Sebastien Ogierin kohtaloksi.

– Se ei ollut oleellista, että siihen vaadittiin kahden kilpailijan putoaminen pois tieltä. Kun otetaan huomioon se vaikea tilanne, missä hän oli perjantaina, hän teki ihan supertyötä ponnistaessaan kärkeen, sivusto jatkoi ylistystä.

Rovanperän voitto tuli vastaansanomattomalla tavalla. Kaiken kruunasi Power Stage, mihin suomalainen tykitti vielä peräti 2,5 sekunnin pohjat.

– Olennaisinta oli se, minkä viestin tämä lähetti hänen kilpailijoilleen. Vaikka Elfyn Evans selvisikin lauantain ongelmista ja nappasi toisen sijan Dani Sordon edestä, osoitti Rovanperän voitto sen, että hän on edelleen, joka pitää kaataa, Dirtfish maalaili.

Rovanperän kaataminen loppukauden aikana ei ole helppoa. Suomalainen on osoittanut urallaan sen, että hän on parhaimmillaan aina silloin, kun sitä eniten kaivataan.

Rallin MM-sarja jatkuu kuun vaihteessa Chilessä. Tämän jälkeen on edessä enää vain Keski-Euroopan ralli Saksassa sekä Japanin ralli.

Katso Kreikan MM-rallin parhaat palat alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat