Quantcast

Sivusto: Dakar-rallia uhkaa peruutus, Saudi-Arabia sulkemassa rajansa

Carlos Sainz
Carlos Sainz testasi marraskuun lopussa Dubaissa. Kuva: Kin Marcin/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallisivusto Dirtfishin mukaan legendaarinen Dakar-ralli on vielä vaarassa peruuntua, vaikka kilpailun alkuun on enää vajaat kaksi viikkoa aikaa. 

Dakar-ralli on määrä aloittaa 3. tammikuuta Saudi-Arabiassa, jossa klassikkokisa järjestetään nyt toista kertaa. Saudi-Arabian hallitus on kuitenkin laittanut rajojaan kiinni koronatilanteen jyllätessä jälleen pahana ympäri maailman.

Osa tiimeistä ja kilpailun järjestäjä Amaury Sport Organisation (ASO) ovat matkustamassa paikalle ensi viikonloppuna. Homma on kuitenkin mennyt hankalaksi, sillä Saudi-Arabian tietotoimiston mukaan hallitus on kieltänyt kaikki ulkomaiset lennot maahan, paitsi poikkeustilanteissa. Myös maarajat ja satamat on lyöty säppiin.

Saudi-Arabiassa koronatilanne on tällä hetkellä kohtuullisen hyvä. Dakarin järjestäminen on kuitenkin riski, sillä kilpailuun tulee ihmisiä ympäri maailman, jolloin koronavirus voi saada jälleen otteen. Maassa on ollut 6 000 koronakuolemaa pandemian alun jälkeen.

Katso alta, miten Carlos Sainz testasi marraskuun lopussa Dubaissa Minin Dakar-autoa. Juttu jatkuu videon jälkeen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,360994″ ap mute ]

– Mitä minä olen kuullut, niin huolta on, koska ihmiset viettävät Euroopassa joulunpyhät ja voivat sen jälkeen tulla levittämään virusta maahan, joka on nyt ollut aika suojattuna virukselta, sisäpiirin lähde kertoo Dirtfishin sivuilla.

– Jo nyt tilanne näyttää vaikealta, koska osa Euroopasta on menossa jälleen lockdownin suuntaan. Esimerkiksi Britannia laittaa rajojaan kiinni. Tilanne ei ole kovin positiivinen.

Dakar-ralli järjestettiin ensi kertaa vuonna 1978. Kisa peruttiin ensi kertaa vuonna 2008, kun Mauritaniassa oli levottomuuksia. Sen jälkeen ralli siirrettiin Afrikasta Etelä-Amerikkaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat