Quantcast

Rallin MM-sarjan WRC-tallille uusi ongelma – ”Menemme ajassa 20 vuotta taaksepäin”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa Fordeilla kilpailevan M-Sportin vaikeudet eivät ota loppuakseen.

Koronapandemia rokotti kovalla kädellä brittitiimiä tänä vuonna. M-Sport joutui tekemään irtisanomisia ja lomautuksia, kun liiketoiminta ei pyörinyt tavalliseen tapaan.

Kovat ajat heijastuivat WRC-tallin toimintaan loppukauden kisoissa. Teemu Suninen ja Esapekka Lappi eivät päässeet testaamaan Ford Fiestojaan ennen MM-ralleja ja lisäksi autoissa kierrätettiin vanhoja osia.

Nyt M-Sport kohtaa uusia ongelmia, jotka johtuvat osaltaan Britannian EU-erosta ja osaltaan maassa leviävästä koronaviruksen muunnoksesta.

Tallin perustaja ja pääpomo Malcolm Wilson hämmästelee sitä, kuinka paljon brexitin siirtymäkauden päättyminen vaikeuttaa yritystoimintaa Britanniassa. Kuningaskunta ei ole vieläkään päässyt EU:n kanssa sopuun kauppaneuvotteluissa.

– Vielä on paljon kysymyksiä, joihin emme saa vastauksia. Se on käsittämätöntä, ettemme tiedä näinkään myöhäisessä vaiheessa kaikkia asioita, jotka vaikuttavat toimintaamme. Vaikuttaa siltä, ettemme pysty toimimaan samalla tavalla kuin aiemmin, Wilson kertoi Talkative Broadcastingin podcastissa.

– Siitä tulee hurja työrupeama, jotta saamme selvitettyä kaikki asiat. En voi uskoa, että nyt 2020-luvulla menemme ajassa 20 vuotta taaksepäin. Se on käsittämätöntä, Wilson lisäsi.

Malcolm Wilson
Malcolm Wilson. Kuva: M-Sport Ford

Wilson kertoi viime viikolla nauhoitetussa podcastissa, että tallin olisi tarkoitus testata autojaan tammikuun alussa kauden 2021 avaavaa Monte Carlon MM-rallia varten. Sittemmin useat maat ovat kieltäneet ottamasta vastaan matkustajalentokoneita Britanniasta virusmuunnoksen vuoksi.

Raskas liikenne on täysin jumissa saarivaltiossa, sillä rekkoja ei toistaiseksi päästetä Doverista kanaalin toiselle puolelle Ranskaan meriteitse tai kanaalin ali junalla. Liikenne on poikki ainakin keskiviikkoon saakka.

M-Sport kuljettaa kalustonsa rekoilla Britanniasta Manner-Eurooppaan. Jos Britannia suljetaan pidemmäksi aikaa muusta Euroopasta, M-Sportilla riittää pohdittavaa Monte-testien järjestämisen tiimoilta.

Katso alta viime kauden päätöskisan Monzan MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

M-Sport ei ole vielä virallisesti vahvistanut kuljettajiaan ensi kaudelle. Se on varmaa, ettei Esapekka Lappi jatka tallissa. Teemu Suninen on vahvoilla saada uuden sopimuksen tallilta.

Wilson painotti podcastissa, ettei tallilla ole kovia menestysodotuksia ensi kaudella.

– Ajattelemme jo vuotta 2022, jolloin uudet WRC-autot (hybridimoottorit) tulevat. Toivottavasti olemme valmiina vastaamaan haasteisiin vuonna 2022.

– Tämä oli erittäin vaikea vuosi meille. Irtisanoimme useita ihmisiä, jotka olivat olleet pitkään meillä. Se ei ole mukavaa kenellekään. Päätavoitteenamme on, että pysymme mukana ja kehitymme, kunhan tilanne paranee, Wilson totesi.

Monte Carlon MM-ralli on ohjelmassa 21.-24. tammikuuta.

Lue myös: Kuuma suomalaisnimi kovan rallilistan kärjessä – hehkutusta huikeille otteille: ”Aivan älytöntä”

Lue myös: Hanaa! Jari-Matti Latvala juhlisti huippupestiään – ja kuinkas muuten kuin klassikko-Toyotan ratissa

Lue myös nämä

  • Uusimmat