Sebastien Ogierin kärsivällisyys koetuksella Suomen MM-rallissa – ”Se tekee tilanteestani kimurantin”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Sebastien Ogier lähtee perjantaina käynnistyvään Suomen MM-ralliin kaksijakoisin tunnelmin.

Tällä kertaa Keski-Suomessa ajetaan MM-pisteistä vasta lokakuun alussa, eikä MM-sarjaa johtavalla Ogierilla ole edessään todennäköisesti niin epätoivoinen urakka kuin rallin kesäpainoksessa, jolloin Ogier on monesti joutunut auraamaan etuautona irtosoraa tieltä.

Syyskelissä erikoiskokeet ovat kosteampia ja tiet ovat enemmän pakkautuneita, mikä nostaa Ogierin osakkeita. Toisaalta turhia riskejä pitää välttää, jottei tilanne MM-sarjassa heikkene ainakaan tuntuvasti ennen kahta viimeistä asvaltilla ajettavaa osakilpailua.

– Se on juuri näin. Se tekee tilanteestani kimurantin. Tietenkin on kiva johtaa sarjaa, mutta en tykkää aloittaa rallia niin, että ajelen vain rauhassa. Haluan joka kertaa kisata kärkipaikoista. Testeissä fiilis autossa oli hyvä ja toivon, että voimme taistella vähintään podiumista, Ogier summasi Rallit.fille.

Ogier myönsi, että tallikaveri Kalle Rovanperä voi olla iso haaste peitottavaksi kotiteillään. Rovanperän itseluottamus on tapissa kahden osakilpailuvoiton jälkeen.

Lue myös: Legendaarinen ”Jyskälä” tekee vihdoin paluun – tämä kaikki sinun pitää tietää Suomen MM-rallista

– Rehellisesti sanottuna Kalle on varmasti yksi suosikeista. En kuitenkaan usko, että esimerkiksi Ottia (Tänak) voi niin vain sulkea pelistä pois. Hän on voittanut kaksi aiempaa kertaa täällä. Hyundailla on nyt vahva auto myös nopeissa ralleissa, Ogier totesi.

– En usko, että aloitan rallia katsellen vain, mitä muut tekevät edessä. Aina kun ajetaan kilpaa, minulla on kunnianhimoa taistella kärkisijoista. Toki MM-sarjan tilanne vaikuttaa ja haluan ajaa järkevästi, enkä ottaa turhia riskejä. Pitää katsoa, miten kisa käynnistyy. Odotan, että kärjessä taistelu on kovaa.

Testit Toyotan rata-autolla marraskuussa

Ensi vuonna Ogier ajaa MM-sarjassa vain valikoituja osakilpailuja. Uransa kahdeksannen mestaruuden todennäköisesti tällä kaudella voittava ranskalaistähti haluaa panostaa tulevaisuudessa myös rata-ajoon.

Ogier kertoi, että aikoo osallistua marraskuun alussa ajettaviin WEC-sarjan (World Endurance Championship) tulokastesteihin. Unelmana on ajaa muun muassa legendaarisessa Le Mansin 24 tunnin kisassa.

Päätöksiä ensi kauden ralliohjelmasta joudutaan siis odottamaan vielä ainakin reilun kuukauden verran.

– Testaan WEC-autoa Bahrainissa 7. marraskuuta. Silloin siellä ajetaan tulokaskuskien testit. Ideana on, että haluan ensin nähdä, mitä tapahtuu ensimmäisissä testeissä WEC-autolla, jotta voin päättää, mitä teen rallin suhteen, Ogier kertoi.

– Toisaalta meillä ei ole myöskään vielä kalenteria ensi kaudeksi rallin MM-sarjaan, joten sekin tarvitaan ennen kuin voi tehdä mitään päätöksiä. Olen avoin monelle vaihtoehdolle, jotta saan sitä puolta seuraavasta urastani käyntiin.

Uran kahdeksannen mestaruuden Ogier ei usko ratkeavan vielä Jyväskylässä.

– Onhan se tavallaan mahdollista varmistaa titteli jo täällä, mutta siihen tarvitaan kyllä ongelmia kolmelta kilpailijaltani. Näen sen mahdollisuuden aika pienenä. Tavoite on saada hyvä tulos, jonka myötä ensimmäinen kunnon mahdollisuus ratkaista mestaruus on Espanjassa, Ogier suunnitteli.

Katso alapuolelta, mitä Suomen MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,388662″ ap mute]

Lue myös nämä