Quantcast

Sebastien Ogierilta iso paljastus – ”Voisi olla hyvä järjestely”

Maanantaina selvisi, että Sebastien Ogier osallistuu rallin MM-kauden kolmeen viimeiseen osakilpailuun. Ranskalaistähden ralliura saattaa jatkua myös ensi vuoden puolella.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier vetäytyi täysipäiväisestä ralliarjesta kauden 2021 ja kahdeksannen maailmanmestaruutensa jälkeen. Ogier ei kuitenkaan jättänyt erikoiskokeita täysin, sillä tänä vuonna hän on osallistunut valikoituihin MM-ralleihin Toyotan Rally1-autolla.

Ogierin oli tarkoitus ottaa tänä vuonna harppaus kohti ratakisoja, mutta ranskalaisässä jätti WEC-sarjan kesällä legendaarisen Le Mansin 24 tunnin kilpailun jälkeen. Tämä avasi hänelle mahdollisuuden ajaa enemmän MM-ralleja loppukaudella.

Ensi viikolla Ogier hyppää Toyotan kilpuriin Uuden-Seelannin MM-rallissa. Toyota vahvisti maanantaina, että Ogier kilpailee tiimin kolmosautolla myös Katalonian ja Japanin MM-ralleissa. Tämä tarkoitti sitä, että kolmosautossa ranskalaistähden kanssa ajovastuuta jakaneen Esapekka Lapin kausi on paketissa.

Ogierin toivelistalla oli etenkin Japanin osakilpailu, joka päättää kauden marraskuussa.

– Japani on minulle erityinen paikka, sillä se on tallini kotipaikka. Japanilaiset ovat tukeneet minua paljon viime vuosina. Toiveenani oli ajaa se ralli, koska se oli jouduttu perumaan kahtena edellisenä vuotena, Ogier kertoo Rallit.fille.

Ogierin ralliura jatkuu todennäköisesti myös ensi vuonna. Joulukuussa 39 vuotta täyttävä ralliässä on ilmoittanut, että hän haluaisi ajaa ainakin kauden 2023 avauskisassa.

– Se ei ole mikään salaisuus, että pidän erittäin paljon Monte Carlon rallista. Siitä käydään keskusteluja, Ogier sanoo.

Ogier antaa vieläkin vahvemman vihjauksen tulevaisuudestaan.

– Arvostan todella paljon sitä, minkälainen kilpailurytmi minulla on nyt ollut. Olen ajanut joitakin ralleja ja sen myötä olen pystynyt olemaan enemmän kotona. Jos pystyisin jatkamaan samalla tavalla, se voisi olla hyvä järjestely, Ogier paljastaa.

– Keskustelut ovat käynnissä ja toivottavasti ne päättyvät hyvin.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi aiemmin Rallit.fille, että hän haluaisi jatkaa samalla kuljettajakokoonpanolla myös kuluvan kauden jälkeen.

Lue myös: Saako Esapekka Lappi jatkaa Toyotalla? Jari-Matti Latvalalta suora vastaus

Sebastien Ogier kävi viime viikolla testaamassa Toyotan Rally1-autoa Keski-Suomessa. Katso alta video Ogierin testistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat