Quantcast

Esapekka Lapilta loistavia uutisia – ”Tilanne on mielestäni hyvä”

Esapekka Lapilla on vahva luotto, että hän saa jatkaa Toyotan tehdastiimissä myös rallin MM-kaudella 2023.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aiemmin tällä viikolla paljastui, ettei Lappi pääse loppukauden kisoissa Toyotan rattiin. Lapin kanssa Toyotan kolmosautoa jakava Sebastien Ogier ajaa nimittäin kauden kolmessa viimeisessä osakilpailussa.

Lappi kertoi, että hän oli saanut tietää asiasta jo muutama kuukausi sitten.

– Otsikot olivat aika raflaavia siihen nähden, mitä tässä on oikeasti tapahtunut. Minulla on ollut tiedossa touko- tai kesäkuusta saakka, mikä ajo-ohjelma tulee olemaan, Lappi kertoi torstaina etäyhteyksin järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

– Puhuimme jo alkukaudesta, että ajamme ne kisat, mitä Ogier ei halua ajaa. Nyt Ogier halusi ajaa nämä kolme viimeistä. Ei siinä ollut sen kummempaa dramatiikkaa.

Pieksämäen ralliässän sopimus Toyotan kanssa umpeutuu tämän vuoden lopussa. Lappi pitää todennäköisenä sitä, että hän saa jatkopaperin Jyväskylässä päämajaansa pitävältä tiimiltä.

– Siitä neuvotellaan parhaillaan, mutta en ole vielä nähnyt vedosta sopimuksesta. Mutta neuvottelut ovat käynnissä ja siinä mielessä tilanne on mielestäni hyvä, Lappi sanoi.

– Uskoisin, että sopimukseen varmasti päästään. Näyttäisi siltä, että molemmat osapuolet, niin minä kuin Toyotakin, haluavat, että tällainen sopimus syntyy.

Lappi palasi täksi kaudeksi Toyotan sopimuskuljettajaksi. Ajamissaan seitsemässä MM-osakilpailussa hän saalisti kolme kolmossijaa.

Lappi hoiti kunnialla oman tonttinsa, vaikkakin kauteen mahtui pari epäonnistumistakin – etunenässä ulosajo Kroatian MM-rallin alussa.

– Minulle jäi positiivinen fiilis tästä kaudesta. Olihan siellä heikkojakin tuloksia, mutta pääasiassa suorittaminen oli yllättävän hyvällä tasolla. Tuntui, että loppua kohden käppyrämme kiihtyi, Lappi tiivisti.

Elokuussa Lappi ajoi palkintokorokkeelle sekä Suomessa että Belgiassa. Suomalaiskuski oli kamppailemassa kärkisijoista myös edellisessä osakilpailussa Kreikassa, mutta tuolloin Toyotan tekniikkamurhe pudotti hänet pistesijojen ulkopuolelle.

– Pystyimme parantamaan suoritustasoa askel askeleelta. Tuntui tosi hyvälle, kun pystyi ajamaan ralleja peräjälkeen (Viro, Suomi, Belgia ja Kreikka). Tuntuma pysyi silloin parempana, ja olin heti valmiina, kun menin uudestaan auton rattiin.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Uudessa-Seelannissa.

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat